Terug in de tijd

Barendrecht - Voor Open Monumentendag 2018 aanstaande zaterdag 8 september) is bij de Historische Vereniging Barendrecht als thema gekozen: 'In Europa'. De Historische Vereniging Barendrecht heeft een expositie ingericht, in samenwerking met The Greenery, met als onderwerp "de veiling van Barendrecht". Er hangt een afbeelding van de veilingklok zoals deze jarenlang in gebruik was bij het afmijnen van de aangeboden groenten en het fruit. Een veilingmeester noemt een prijs en de handelaar die als eerst 'mijn!' roept, is de koper.

Maar er is nog zo veel meer te zien op de tentoonstelling. Onder andere miniatuurvrachtwagens en een afbeelding die de vertegenwoordiging van The Greenery wereldwijd weergeeft. Veel afbeeldingen maken duidelijk waarom de Barendrechtse veiling alle jaren zo belangrijk is geweest. Er zijn diverse attributen uit die jaren te bewonderen. Ook is er een filmpresentatie van de "Coöperatieve Tuinbouwvereniging Barendrecht en Omstreken". Vanwege het 25 jarig bestaan in maart 1940 heeft men in 1939 een film gemaakt van het veilinggebeuren en de agrarische bedrijvigheid in haar verzorgingsgebied. De film wordt vertoond en is te koop. Om 11.00 uur komt Arie v.d. Waal een kort verhaal vertellen over The Greenery. En aansluitend zal hij een voorbeeldveiling doen zoals dat vroeger ging.

De toegang is gratis en U bent van harte welkom. Op zaterdag 8 september geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor de laatste informatie bezoek ook onze website:

www.historischbarendrecht.nl

Meer berichten