Foto: Jos Wesdijk
Foto: Jos Wesdijk (Foto: Jos Wesdijk)

Luisterrijk concert

Hans van Gelder had zich bij zijn afscheid als organist van de Dorpskerk geen mooier concert kunnen wensen! Stichting Barendrecht Klassiek, waarvan Hans bestuurslid is, had voor dit bijzondere concert in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk jonge topmusici weten vast te leggen. Tienerzussen Maria en Anuschka Pedano en hun begeleidster op piano, Anastasiya Kurilko kwamen zaterdag naar Barendrecht met een uiterst gevarieerd programma. Daarmee was het de moeite waard voor elk van de rijkelijk toegestroomde luisteraars.

In een hoboconcert van Vivaldi gaf Maria blijk van haar virtuositeit, waar Anuschka, op altviool, dit deed in een werk van Paganini. De pianiste stapte in een sonate van Brahms even uit haar dienende rol en onderstreepte daarmee ook haar kwaliteit. Voor Hans van Gelder werd het concert nog extra bijzonder door een bijdrage van Anton Doornhein. Deze vriend van Hans speelde een orgelconcert van J.G. Walther op het orgel dat door Hans vele jaren met liefde is bespeeld. Uiteraard heeft hij bij zijn afscheid als vaste organist dan ook nog geen afscheid genomen van "zijn" orgel. De door Maria vertolkte chansons zorgden voor een feestelijke afsluiting van deze mooie avond.

De heer Hoek roemde Hans om zijn jarenlange inzet op elk muzikaal vlak voor de Dorpskerk, waar vele liefhebbers van klassieke muziek ook in de toekomst nog vaak van zullen genieten. Op www.barendrechtklassiek.nl kunt u op de hoogte blijven van de komende concerten.

.

Meer berichten
Shopbox