De Taxi Bakker runners kwamen nog één keer bij elkaar (Foto: Ronald H)
De Taxi Bakker runners kwamen nog één keer bij elkaar (Foto: Ronald H) (Foto: )

Nog één keer Roparun- team Taxi Bakker Runners

Jeroen N

Barendrecht - Het RopaRun-team van de Taxi Bakker Runners was zaterdag 15 september nog één keer bij elkaar gekomen. Het team, dat in verschillende samenstellingen dertien edities van de RopaRun volbracht, hield zaterdag een reünie bij naamgever Taxi Bakker. Daar werd teruggekeken op de vele bijzondere edities van de estafetteloop.

Onder de naam Taxi Bakker Runners werd deelgenomen aan de RopaRun. Het team liep de estafetteloop oorspronkelijk van Parijs naar Rotterdam, maar sinds 2012 is er ook een tweede parcours vanuit Hamburg dat de Taxi Bakker Runners meerdere keren hebben gelopen. Gedurende de dertien edities maakten 123 teamleden deel uit van het team. Het doel van de loop is uiteraard het ophalen van sponsorgelden voor de goede doelen die de RopaRun ondersteunt. In de afgelopen jaren brachten de Taxi Bakker Runners meer dan 170.000 euro voor stichting RopaRun bijeen. De samenkomst van het team was een verrassing voor Arie en Betsy Bakker. Vanuit Taxi Bakker heeft Arie vanaf de start het team geweldige ondersteuning geboden.

Hij was zelf als loper actief in het debuutjaar van de Taxi Bakker Runners in 2005, maar was ook de volgende jaren regelmatig onderdeel van het team. Zijn vrouw Betsy was op de achtergrond een geweldige steun en toeverlaat voor alle deelnemers. Als dank voor hun inzet en steun kregen ze van het team een bijzondere lijst met alle teamfoto's van de afgelopen jaren en een prachtige bronzen RopaRun vogel (symbool van Stichting Roparun) voor op de schouw als aandenken aan dertien jaar Taxi Bakker Runners.

De voormalige stalling van Taxi Bakker aan de Tweede Barendrechtseweg was al die jaren het hoofdkwartier van het RopaRun-team. Veel medewerkers van Taxi Bakker waren in een of meerdere edities van de estafetteloop onderdeel van het team. Nu Taxi Bakker deze zomer zijn bedrijfsactiviteiten staakte, is ook het gelijknamige RopaRun-team voorlopig opgeheven.

Meer berichten