v.l.n.r. Mathieu, Robert, Arjan en notaris Martin Tempelaar (Foto: PR)
v.l.n.r. Mathieu, Robert, Arjan en notaris Martin Tempelaar (Foto: PR) (Foto: )

Samen sterk voor Oeganda

Barendrecht Met de oprichting van Stichting SHIF bundelen Mathieu van Noort, Robert Logtenberg en Arjan Helder de krachten om structurele hulp op de juiste plek weten te krijgen, in de Afrikaanse binnenlanden van Oeganda. Vrijdag 28 september vond de oprichting in Barendrecht plaats op het kantoor van notaris Groeneveld en van Houdt.

Al bijna 20 jaar geleden werden de eerste contact gelegd via Stichting Livingstone in Amersfoort met Moses Kiwala uit het afgelegen dorpje Kiwangala in Oeganda. Moses startte daar een school met een klas van honderden kinderen onder een boom. Sinds 2001 komen daar jaarlijks mensen uit Nederland die bijdragen aan duurzame ontwikkeling en economische opbouw van een afgelegen gebied. De school draagt de naam Childrens SURE House en heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Het is niet gebleven bij de zomerse werkvakanties want inmiddels hebben tientallen mensen uit heel Nederland warme contacten overgehouden aan de vele ontmoetingen in Nederland en Oeganda.

Oprichting

Arjan, Mathieu en Robert bundelen nu hun ervaring en krachten door de oprichting van stichting SHIF (Sure House Initiatives Foundation). Vanaf heden zal financiële steun aan de projecten breed ingezet kunnen worden Email: info@shif.nl

Meer berichten