Rogier Dorsman komt in het tweede uur van Podium Vis aan het woord (Foto: John de Pater/ Archief)
Rogier Dorsman komt in het tweede uur van Podium Vis aan het woord (Foto: John de Pater/ Archief) (Foto: )

Rogier Dorsman bij Podium Vis

Ingezonden

Stichting Rolf in eerste uur

Barendrecht - Iedere dinsdag tussen 20.00 en 22.00 uur biedt presentator Jos Vis een podium aan veel interessante gasten, verenigingen en diverse organisaties uit Barendrecht e.o.

Met dinsdag 9 oktober tussen 20.00 en 21.00 uur: Doorgelicht met Stichting Rolf

Jos richt in dit uur de schijnwerper op Stichting Rolf. Deze stichting vindt het belangrijk dat de inwoners van West-IJsselmonde, van Ridderkerk tot en met Hoogvliet, en vooral de jeugd, kennis heeft en zich ook bezig houdt met het culturele erfgoed in het algemeen en de geschiedenis van West-IJsselmonde in het bijzonder. De polder op het eiland IJsselmonde en vooral in Albrandswaard en tegen Rotterdam en Barendrecht aan, kennen een rijk verleden en een geschiedenis. De archeologische waarden en vondsten zijn zeer belangrijk voor het culturele erfgoed in onze regio. De stichting is op dit moment bezig om een en ander onder de aandacht van iedereen te brengen.

Men is bezig met een historische musical over de geschiedenis van West-IJsselmonde gezien door de ogen van de hoofdpersoon Zwervertje.

In de studio zijn Johan Wolfswinkel en Ruud de Jong te gast en zij weten alles van deze musical "Rolf en de strijd om het graafschap Holland" Verder komen zij ook vertellen over de Rolf route. Dit is een historische fiets- en wandelroute voor jong en oud. De deelnemers komen langs plaatsen die Rolf in de musical ook bezoekt.

Er is ook muziek van de musical in deze uitzending te horen.

Tussen 21.00 en 22.00 uur: SPORTCAFÉ -het enige café waar aandacht wordt geschonken-met Rogier Dorsman.

Rogier is een paralympische zwemmer uit Heerjansdam. In augustus op het EK Parazwemmen in Dublin behaalde hij brons op de 400 meter vrije slag, brons op de 200 meter wisselslag en werd hij vierde op de 100 meter schoolslag. Rogier is vanaf 2012 visueel gehandicapt. Zijn ouders Martin en Marian Dorsman spelen een belangrijke rol bij zijn sportprestaties. Zij begeleiden hem dagelijks bij trainingen en wedstrijden. Het "team Dorsman" is op dit moment hard aan het werk om tijdens het WK Maleisië 2019 voor goud te gaan.

In de studio vertellen Rogier en zijn ouders aan Jos wat er voor nodig is om zulke topprestaties te leveren, wat het scenario voor de toekomst is en wat er vanaf 19 december 2012 (de dag waarop Rogier wakker werd en nauwelijks meer iets kon zien) allemaal is veranderd.

De techniek van Podium Vis is in handen van Sebastiaan van Mill.

De "live" uitzendingen van Podium Vis zijn iedere dinsdag vanaf 20.00 tot 22.00 te horen op Exxact Barendrecht :106.4 FM in Zuid-Holland zuid, wereldwijd via exxact.nl , de gratis te downloaden app van Exxact Barendrecht in App Store (Apple), Google Play (Android) en Windows Store (Windows)

Meer berichten