Ouders kunnen bij Home STart BAR op hulp en een luisterend oor rekenen (Foto: Diederik de Klerk)
Ouders kunnen bij Home STart BAR op hulp en een luisterend oor rekenen (Foto: Diederik de Klerk) (Foto: DIEDERIK DE KLERK)

Home Start ondersteunt ouders

ingezonden

Vrijwilligers zijn welkom

Regio - Opvoeden gaat met ups en downs. Soms kunnen ouders wel wat praktische hulp of een luisterend oor gebruiken, de andere keer is het juist prettig om anderen te helpen. Home-Start brengt ouders bij elkaar voor ondersteuning bij het opvoeden. Hoe fijn dat kan zijn, vertellen twee enthousiaste moeders.

"Tijdens en na mijn scheiding kwam er van alles op me af: emotioneel en financieel, maar ook gewoon praktische zaken met de kinderen. Ik kreeg veel steun van mijn omgeving, maar ik had ook behoefte aan iemand die verder van me af stond. Iemand die niet ook boos en verdrietig was, maar die me juist kon helpen relativeren. Hulp vragen is niets om je voor te schamen. Toen ik hoorde van Home-Start besloot ik die stap dan ook te wagen.

Het fijne aan Home-Start is dat je contact hebt met andere ouders en dat maakt hulp vragen een stuk laagdrempeliger. Toen ik contact opnam met coördinator Jeanette, kreeg ik meteen een goed gevoel. Zij had geen plan van aanpak met tips en trucs, maar ze wilde vooral weten wat ík wilde, waar ík behoefte aan had. Bij die behoeften zocht ze een vrijwilliger uit. Tijdens de eerste kennismaking klikte het meteen."

"Na die eerste kennismaking ging ik wekelijks op de thee. Niet als 'hulpverlener', maar gewoon als collega-ouder. Vaak om een luisterend oor te bieden maar bijvoorbeeld ook voor wat steun tijdens de verhuizing. Het was zo mooi om deze moeder in een jaar tijd rustig te zien worden, krachtiger en meer zelfverzekerd! Ze deed het al hartstikke goed, maar het is belangrijk om dat ook eens van een ander te horen. Na een jaar was mijn hulp niet meer nodig en ik heb met een gerust hart afscheid genomen. En natuurlijk met een heel trots gevoel! Wel grappig: eerst twijfelde ik of ik wel geschikt was als vrijwilliger, maar je volgt natuurlijk eerst een cursus. Dat heeft me enorm gesterkt. Bovendien heb je een vaste groep collega-vrijwilligers met wie je kunt sparren. Ook als vrijwilliger sta je er dus niet alleen voor bij Home-Start."

Meer berichten