Daceclub The Hit ontving de achtste Bruggenbouwersaward van Present (Foto: PR)
Daceclub The Hit ontving de achtste Bruggenbouwersaward van Present (Foto: PR) (Foto: )

Present Bruggenbouwersaward voor Danceclub The Hit

Ingezonden

Barendrecht - Tijdens de discoavond van Danceclub The Hit op zaterdag 13 oktober stopte de DJ onverwacht de muziek. Bezoekers, bestuur en vrijwilligers keken vreemd op, maar de reden werd snel duidelijk. Bestuur en vrijwilligers van The Hit werden door Present Barendrecht verrast met de 8e Bruggenbouwersaward. Present motiveert de uitreiking als volgt.

Het bestuur van The Hit, bestaande uit Peter Schaap, Piet en Astrid Kleinschmidt ondersteund door Lisette Veldhuis, organiseert inmiddels al 21 jaar feestavonden voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Daarbij worden zij ondersteund door een team van zo'n 30 trouwe vrijwilligers. Samen verzetten zij zowel voor als achter de schermen veel werk om de avonden fijn te laten verlopen. Met elkaar zorgen zij ervoor dat hun bezoekers acht keer per jaar kunnen genieten van een gezellige en ontspannen avond uit waarnaar de gasten iedere keer al ver van te voren uitkijken.

Dat de avonden voorzien in een behoefte blijkt wel uit het aantal bezoekers. Gemiddeld komen er zo'n 150 gasten om de voetjes van de vloer te laten gaan. De feestvierders komen niet alleen uit Barendrecht, maar ook uit omliggende gemeentes. The Hit werkt dan ook samen met alle maatschappelijke organisaties voor mensen met een beperking in die regio. De avonden bieden ontspanning en mogelijkheden voor onderlinge ontmoeting in een veilige en vertrouwde sfeer.

Omdat Present Barendrecht van mening is, dat de mensen van Danceclub The Hit geweldige bruggenbouwers zijn in Barendrecht kregen zij de 8e Bruggenbouwers Award van 2018.

De Bruggenbouwers actie van Present wordt gehouden in verband met het tienjarig jubileum van deze stichting. Present bouwt bruggen tussen groepen vrijwilligers die hun talenten en tijd willen geven en mensen die met die inzet gebaat zijn omdat zij zelf niet de gezondheid, het sociale netwerk of de financiën hebben om bepaalde praktische klussen zelf voor elkaar te krijgen. Vanuit de gedachte 'wie jarig is, trakteert' en vanuit de wetenschap dat Present niet de enige Bruggenbouwer in Barendrecht is, houdt Present deze bijzondere publieksactie.

Meer berichten