V.l.n.r. Jacomien, Maartje, Marit, Suzanne, Rob en Peter (Foto PR)
V.l.n.r. Jacomien, Maartje, Marit, Suzanne, Rob en Peter (Foto PR) (Foto: )

Ambassadeurs Leprastichting

Barendrecht - Op dinsdag 30 oktober zijn Maartje Kurpershoek, Marit Kasius, Suzanne de Koning, Rob van den Brink en Peter Euser te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Zij zijn als (jeugd) ambassadeurs van de Leprastichting van 13 tot en met 26 oktober op reis naar Vietnam. In totaal zijn acht leerlingen en drie begeleiders van het Zuider Gymnasium uit Rotterdam en het Comenius college uit Capelle aan de IJssel op reis om patiënten in een Lepradorp op te zoeken en te helpen. Lepra is een armoedeziekte die veel voorkomt in landen waar de hygiëne slecht is. Lepra is een besmettelijke ziekte. In Vietnam worden mensen met lepra uit hun omgeving verstoten. Verstoten leprapatiënten gaan bij elkaar wonen in lepradorpen. In de uitzending van 30 oktober vertellen de deelnemers en begeleiders van deze reis over hun opgedane ervaringen tijdens het bezoek aan het Lepradorp.
Op dinsdag 9 oktober waren zij ook in de uitzending en vertelden toen over hun motivatie om mee te gaan, de voorbereidingen voor de reis en hun verwachtingen van deze ervaring.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl.

Meer berichten