De Tram uit 1931 vevroerde de chauffeurs van de Buurtbus (Foto: PR)
De Tram uit 1931 vevroerde de chauffeurs van de Buurtbus (Foto: PR) (Foto: )

Buurtbuschauffeurs met tram

Barendrecht - Voor het jaarlijkse uitje van de buurtbusvereniging 717 werden de chauffeurs van de buurtbus afgelopen zaterdag 27 oktober in Barendrecht opgehaald met een antieke tram uit 1931.

Via Rotterdam zuid, IJsselmonde, Erasmusbrug, Delfshaven en centrum reden zij naar het trammuseum aan de Kootsekade in Rotterdam. Na een bezichtiging van het museum werden de chauffeurs, die dit werk belangeloos doen, getrakteerd op een diner in restaurant HYH in Rotterdam.

De buurtbus rijdt volgens een vaste dienstregeling van Arriva tussen Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht. In Zwijndrecht komt de buurtbus langs Winkelcentrum Oudeland, het Albert Schweitzerziekenhuis, winkelcentum Walburg, de Ringdijk (halte Waterbus) en het NS station. In Barendrecht rijdt de buurtbus langs het NS station en winkelcentrum Middenbaan.

Op werkdagen rijdt de bus van 07.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.

In de avonduren en op zondag rijdt de Belbus. De route is gelijk aan die van de Buurtbus. Het lijn nummer is dan 517.

De buurtbus wordt door vrijwilligers gereden. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Gemiddeld rijdt u twee keer maand een dienst van vier uur. Heeft u interesse? Kijk voor meer informatie en de dienstregeling op: www.buurtbusheerjansdam.nl

Meer berichten