De winnaars kregen een heerlijke avond in Theater Het Kruispunt (Foto: PR)
De winnaars kregen een heerlijke avond in Theater Het Kruispunt (Foto: PR) (Foto: )

Winnaars naar Cabarestafette

Barendrecht - Afgelopen woensdag konden de Calvijn Groene Hartprijswinnaars eindelijk gaan genieten van hun prijs die ze in de wacht hadden gesleept met het project Carnisselande en Het Elastisch Perspectief. De prijs bestond uit een heerlijke avond cabaret aangeboden door het Theater Het Kruispunt.
De voorstelling Cabarestafette bleek een schot in de roos bij de leerlingen. Op het podium stonden Merel Baldé, bekend van haar vrouwelijke hoofdrol in Soldaat van Oranje en het liedje 'Lekker met de meiden', Riza Tisserland met zijn eigen ontroerende verhaal over hoe hij moslim werd en Kasper van der Laan, de Publiekswinnaar van het Leids Cabaret Festival 2018. De presentatie was in handen van Nina de la Croix.

Het project op Calvijn Groene Hart heeft vorig schooljaar plaatsgevonden in het kader van de lessen Culturele en Kunstzinnige Vorming. Hiervoor kregen de leerlingen verschillende gastlessen van de heer Van Rossem, die bij de gemeente Barendrecht werkzaam is en van mevrouw Venema die werkt bij Stichting Milieu Dichterbij. Mevrouw De Vries van CoForArt leidde de leerlingen rond door Carnisselande langs verschillende kunstwerken. Vervolgens deden de leerlingen onderzoek naar de leerbaarheid in een wijk. De resultaten van dit onderzoek verwerkten ze in een maquette van een nieuwe wijk in Carnisselande.

Meer berichten