Dik Buitenhuis en Els Schaap-Holsheimer  (Foto PR)
Dik Buitenhuis en Els Schaap-Holsheimer (Foto PR) (Foto: )

Dik Buitenhuis (Wmo-Raad) in Gemeenteloket

BARENDRECHT – Donderdag 8 november zijn Dik Buitenhuis en Els Schaap-Holsheimer te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Dik Buitenhuis nam woensdag 31 oktober afscheid na 7 jaar lidmaatschap van Wmo-Raad Barendrecht. Els licht haar rapport 'toegankelijkheid voor mindervaliden en ouderen' toe.

Op woensdag 31 oktober jl. heeft de Wmo-raad Barendrecht afscheid genomen van Dik Buitenhuis. Buitenhuis was zeven jaar lid van de Wmo-raad en van de werkgroep zorg. Tijdens zijn toespraak benadrukte Buitenhuis het belang van de Wmo-raad als onafhankelijk adviesorgaan van het college van Burgemeester en Wethouders. De Wmo-raad bestaat uit betrokken inwoners van Barendrecht, die actief zijn in één van de drie werkgroepen: Zorg en ondersteuning, Jeugd en Participatie. Gevraagd en ongevraagd geeft de Wmo-raad adviezen aan het college. Deze adviezen worden ook door de gemeenteraad meegewogen in de besluitvorming.

Rondgang mindervaliden

EVB-raadslid Els Schaap-Holsheimer overhandigde het rapport 'toegankelijkheid voor mindervaliden en ouderen' tijdens de gezamenlijke raadscommissievergadering van 30 oktober jl. aan Burgemeester Van Belzen. Het rapport is gebaseerd op een rondgang langs diverse publieke plaatsen in Barendrecht, samen met ongeveer 10 ervaringsdeskundigen. In het rapport wordt bij elk geconstateerd knelpunt een aanbeveling aan het college van Barendrecht gedaan.

Gemeenteloket

Gemeenteloket is het politieke radioprogramma van Exxact Barendrecht. Het programma is elke donderdag vanaf 19u00 live te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht. Meer informatie en terugluisteren kan op exxact.nl/gemeenteloket.

Meer berichten