Yarick Dorst: Zeeuwse belofte van BVV Barendrecht.
Yarick Dorst: Zeeuwse belofte van BVV Barendrecht. (Foto: John de Pater)

Yarick Dorst ontwikkelt zich razend snel bij Barendrecht

Jan J. Timmer

Barendrecht - Wat goed is komt snel, maar zó snel: nee, dat had Yarick Dorst niet durven dromen. In zijn eerste seizoen bij BVV Barendrecht heeft de 20-jarige voetballer zich in no time ontwikkeld tot basisspeler.

En dan te bedenken dat hij tot deze zomer nog bij Bruse Boys voetbalde, een club uit zijn woonplaats Bruinisse, pendelend tussen de eerste en de tweede klasse. "Mij verbaast het ook", geeft de jonge centrale verdediger meteen toe. "Ik ging naar Barendrecht om op termijn te proberen door te groeien naar speeltijd en uiteindelijk een vaste plek. Maar ik besefte ook dat een overstap naar een tweede divisieclub best groot was en ik waarschijnlijk het nodige geduld moest hebben om me in het elftal te spelen. Andere clubs die me het voorbije voorjaar benaderden wezen me erop dat een tussenstap bij hen verstandiger zou zijn. Toch koos ik voor Barendrecht, mede gezien het feit dat ik vorig seizoen al een maand of drie op De Bongerd mee trainde onder leiding van toenmalig hoofdcoach Adrie Poldervaart. In die periode heb ik enorm veel geleerd van hem en en de spelers. Ook voelde ik dat ik kon aanhaken bij het niveau. "Het zorgde er alles bij elkaar voor dat mijn overstap goed verliep. Het vertrouwen dat ik toen voelde bij Adrie Poldervaart, voel ik ook bij diens opvolger Albert van der Dussen. In eerste instantie kreeg ik bij hem al onverwacht veel speeltijd als invaller en sinds een week of drie sta ik zelfs in de basis. Man, ik ervaar het als een droom die werkelijkheid is geworden en ik ga er alles aan doen om me verder te ontwikkelen tot een stabiele kracht voor dit team."

Des te meer baalt Yarick Dorst van zijn rode kaart anderhalve week geleden in het thuisduel met FC Lienden. "Dat geintje kostte me drie wedstrijden. Ik snap nog steeds niet dat de scheidsrechter besloot me van het veld te sturen. Tuurlijk, ik maakte een overtreding om een counter van Lienden te voorkomen, maar dat deed ik op en redelijk beschaafde wijze en bovendien op eigen helft. 'Geel' was terecht geweest maar 'rood' is echt te zwaar bestraft." Hoe dan ook: de ontwikkeling van Yarick Dorst laat zich er niet door afremmen, daar zijn de kenners het over eens. Hoever zijn polsstok reikt? "Ik denk daar regelmatig over na. De tweede divisie is natuurlijk al een prachtig niveau, maar het hoeft misschien niet mijn eindstation te zijn. Ik droom nog graag verder, ha ha!

Meer berichten