Voedselbank Barendrecht mocht uit handen van de Lions club een cheque in ontvangst nemen (Foto: PR)
Voedselbank Barendrecht mocht uit handen van de Lions club een cheque in ontvangst nemen (Foto: PR) (Foto: )

Lions steunen kinderen Voedselbank

Ingezonden

Cheque voor kinderfeestjes

Barendrecht - Op vrijdag 30 november ontving Voedselbank Barendrecht een donatie van €1.475,- van Lionsclub IJsselmonde. Dit bedrag is de opbrengst van een wijnproeverij die de Lions onlangs organiseerden om geld op te halen voor kinderen van de gezinnen die van deze voedselbank afhankelijk zijn.

Het geld wordt besteed aan de organisatie van verjaardagsfeestjes voor kinderen in de basisschool-leeftijd. Peter Jongenotter van Lionsclub IJsselmonde overhandigden een symbolische cheque aan een dankbare Aad de Lange, voorzitter van Voedselbank Barendrecht. Die schoof op zijn beurt de mooie opbrengst meteen door naar Peter van den Herik, voorzitter van de Stichting Altijd Feest, die de verjaardagsfeestjes gaat organiseren.

Voedselbanken zijn helaas niet meer weg te denken. Uiteraard concentreert een voedselbank zich op het verstrekken van voedsel als eerste levensbehoefte. Maar voedselbankgezinnen zijn financieel vaak ook niet in staat om de verjaardag van hun kinderen te vieren en vriendjes uit te nodigen of te trakteren op school. Dat brengt die kinderen ongemerkt in een isolement.

De Stichting Altijd Feest uit Rhoon heeft als missie minderbedeelde kinderen een onvergetelijke verjaardag met hun vriendjes en vriendinnetjes te kunnen bezorgen. Dankzij de samenwerking met de Voedselbank kan worden gegarandeerd dat feestjes terecht komen bij die kinderen/gezinnen die deze hulp echt kunnen gebruiken. Maar de vrijwilligers doen meer. Kijk eens op www.stichtingaltijdfeest.nl.

Motto van Lions Club IJsselmonde is: 'Samen Werken, Samen Dienen'. Maatschappelijke betrokkenheid in praktische zin, helpen waar dat nodig is. Dat kan fysieke hulp zijn, maar soms is er gewoon ergens geld nodig om een goed doel te realiseren. Wat Lions bindt is dat ze graag de handen uit de mouwen steken. Belangstellenden zijn elke 4e dinsdagavond van de maand van harte welkom om eens wat sfeer te proeven. Neem vooraf even contact op via alfred@koolcc.nl.

Meer berichten