Foto:

Gedichtenbundel 'Als een Kind'

Barendrecht - Begin december verschijnt een nieuw boekje van Gerrit Barendrecht getiteld: 'Als een kind - 20 kerstwensen'.

Dit boekje bevat een keuze uit de gedichten, die de auteur de afgelopen decennia schreef in jaarlijkse kerstwensen, gelardeerd met een tiental zwartwit foto's (Joris Barendrecht).

Een baby verandert het leven compleet, voor ouders in de eerste plaats, maar ook voor de omringende familie. Een geboorte zet het leven op zijn kop, bepaalt je niet langer bij jezelf maar bij dat nieuwe mensje dat je wordt toevertrouwd en voor wie je verantwoordelijk bent. Des te meer maar ook des te anders geldt dat voor de baby die circa 2000 jaar geleden werd geboren. Zijn geboorte maakte van alles los en niet alleen bij ouders en familie.

Daarover gaan de teksten in dit boekje. Over hoe het bericht de ronde doet, welke uiteenlopende kraamvisite zich aandient, welke gedachten en emoties hoofd en hart kunnen vullen, als we spreken en preken over kerstfeest, als we mediteren over of juist achteloos voorbijgaan aan die geboorte. De weergegeven teksten proberen te raken aan een geheim dat moeilijk te verwoorden is. Maar elke poging telt.

Een boekje met teksten ter inspiratie en overweging, een prachtig cadeautje voor de feestdagen. Prijs € 12. Bestellen via 06-33740169 of mail: barendre@xs4all.nl o.v.v. naam en adres.

Meer berichten