Sint maakte als eerste gebruik van de nieuwe bus en bezocht de schoolkinderen (Foto: PR)
Sint maakte als eerste gebruik van de nieuwe bus en bezocht de schoolkinderen (Foto: PR) (Foto: )

Nieuwe buurtbus van Qbuzz van start

Sint eerste gebruiker

Ingezonden

Regio - De nieuwe buurtbus 717 van Qbuzz is maandag 10 december 2018 dienst gaan doen. Sinterklaas en zijn Pieten namen alvast een voorproefje en maakten 5 december gebruik van de splinternieuwe buurtbus om de basisscholen in Heerjansdam te bezoeken.

Qbuzz verzorgt vanaf 9 december 2018 het busvervoer in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem, en het treinvervoer op de MerwedeLingelijn. De nieuwe buurtbus, die voortaan buurtbuzz 717 gaat heten, is van alle gemakken voorzien. De toegangsdeuren van de bus zijn veel ruimer en de bus is lager waardoor mensen met een rollator of een kinderwagen veel makkelijker de bus in kunnen. Ook is in de bus een vast OV-chipapparaat en een pinautomaat aanwezig.

Men kan gebruik maken van de buurtbuzz met een OV chipkaart. Maar er zijn ook losse of meerritterkaart te koop. Deze kaarten kunnen alleen met pinbetaling aangeschaft worden bij de chauffeur. De reiziger kan een kaart met 1, 4 of 10 ritten kopen. Kinderen tot 11 jaar en personen van 65 jaar en ouder krijgen korting. Prijzen van de rittenkaarten. 1 rit € 1,90 met korting € 1,25; 4 ritten € 6,00 met korting € 3,95; 10 ritten € 14,00 met korting € 9,25. De buurtbuzz rijdt volgens een vaste dienstregeling van Qbuzz tussen Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht. In Zwijndrecht komt de buurtbuzz langs Winkelcentrum Oudeland, het Albert Schweitzerziekenhuis, winkelcentum Walburg, de Ringdijk (halte Waterbus) en het NS station. Bij de halte Zwijndrecht station kunt u overstappen op de buslijn 2 naar het ziekenhuis Dordwijk. In Barendrecht rijdt de buurtbuzz vanaf het NS station langs het winkelcentrum Middenbaan. Op werkdagen rijdt de bus van 07.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur. De buurtbuzz wordt door vrijwilligers gereden. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Gemiddeld rijdt u twee keer maand een dienst van vier uur. Heeft u interesse? Kijk voor meer informatie en de dienstregeling op: www.buurtbusheerjansdam.nl

Meer berichten