Feest op de bouwplaats van de laatste fase Portlandsehoek (Foto: PR)
Feest op de bouwplaats van de laatste fase Portlandsehoek (Foto: PR) (Foto: )

Laatste fase Portlandsehoek

Rhoon, Vrijdag 17 december was het feest op de bouwplaats van Portlandsehoek in de wijk Portland. De bouw van de laatste 26 woningen is namelijk gestart. Na de oplevering is de jonge wijk in Rhoon af. Een mooi moment om te vieren, vond ontwikkelaar BPD. Samen met wethouder B. Boender, Vorm Bouw én de kopers werd de eerste paal geslagen.

In de middag verzamelde iedereen zich op de bouwplaats aan de Zilvervloot. Er werd een welkomstwoord gesproken en daarna werd de officiële handeling verricht. Achteraf spraken wethouder Boender en Daan van der Vorm, directeur van Vorm Bouw dmooie woorden en werd er geproost op de toekomst. Nieuwe buren praatten nog lang na met elkaar.

Locatiemanager Peter Immers van BPD laat weten: "Met zijn allen maakten we ons hard om van dit stukje Portland een fijne woonbuurt te maken. Het doet me goed om te zien dat de kopers zo enthousiast zijn en dat maakt dat ik de ontwikkeling nu al als succesvol beschouw. Als straks deze laatste 26 tweekappers zijn opgeleverd en de 12 kavels bebouwd zijn, is Portland helemaal af."

Portlandsehoek is de laatste ontwikkeling van de jong wijk Portland in Rhoon. Portlandsehoek wordt grotendeels door rivier de Koedood omringd. De kopers waarderen de wijk het meest om de groene, ruime opzet en het feit dat alle voorzieningen heel dichtbij zijn. In dit buurtje komen 26 twee-onder-een-kapwoningen in jarendertigstijl en aan de randen liggen 12 vrije kavels waar kopers hun droomhuis aan het water bouwen. In april 2018 startte de verkoop van de 26 tweekappers. Inmiddels zijn alle woningen en kavels verkocht of onder optie.

Over BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is een van de grootste gebiedsontwikkelaars in Europa. Het bedrijf is werkzaam vanuit 16 regionale kantoren in Nederland en Duitsland. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 340.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD is marktleider in Nederland, een top 3-speler in Duitsland en onderdeel van Rabobank. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd-de.de

Meer berichten