Jos Vis. (foto: Arco van der Lee)
Jos Vis. (foto: Arco van der Lee) (Foto: Arco van der Lee)

Samenwerken

Samenwerken en verbinden is al jaren het motto van onze gemeente.

Inmiddels is het alweer 2019. Het afgelopen jaar is om gevlogen.

Een jaar waarin veel is gebeurd. Een jaar waarin velen ongetwijfeld met veel plezier aan terug denken. Natuurlijk zullen ook velen verdriet hebben gekend, omdat ze afscheid hebben moeten nemen van personen die hun dierbaar zijn. Zo hebben we dus allemaal een gevoel bij 2018.

Binnen en buiten Barendrecht is er veel gebeurd op het politieke terrein. Ook is er weer veel gediscussieerd over tal van onderwerpen.

Landelijk gezien natuurlijk onder andere de klimaatmaatregelen en het afschaffen van de dividend belasting. In beide gevallen zijn over de uitkomst daarvan de meningen zeer verdeeld.

Internationaal heeft het vluchtelingenvraagstuk nog steeds geen tevreden gevoel opgeleverd. De Brexit is ook zo'n onderwerp waarbij politici een uitgesproken mening hebben. Maar wanneer ze uitgesproken zijn is er per saldo niets beslist. Ook het fenomeen gele hesjes is opgedoken. Vanuit Frankrijk wordt aan de politici duidelijk gemaakt dat er ook nog gewone mensen bestaan. Helaas zijn er daarbij ook weer personen die deze hesjes misbruiken voor andere zaken.

Helaas zijn er personen die deze hesjes misbruiken voor andere zaken.

De verhoudingen in onze lokale politiek zijn op zijn zachtst gezegd ook nog steeds niet je van het. Sterkers nog, het lijkt alleen maar erger te worden. Met als absolute dieptepunt de laatste raadsvergadering, waarbij de partijen persoonlijke afrekeningen belangrijker vinden, dan het belang van Barendrecht. Op social media zie je berichten voorbij komen, waarvan ik denk waar gaat dit over of waarom toch op deze manier.

Hoop uit- gesproken

Vorig jaar heb ik in een van mijn columns de hoop uitgesproken dat politiek Barendrecht in het belang van Barendrecht gaat werken. Dat elkaar dwarszitten niet in het belang is van wie dan ook.

Nou u heeft gemerkt dat die wens niet veel heeft geholpen. Maar ik geef de moed niet op en blijf hopen dat het gezonde verstand zal zegevieren.

Immers, samenwerken en verbinden is al jaren het motto van onze gemeente.

Meer berichten