Foto: pr

Van den Berg kan aan de bak, Middelkoop bouwt fijn verder

Jan J. Timmer

Waar bij BVV Barendrecht de sportieve zorgen van de gezochten zijn af te lezen en in het chagrijn al een trainer sneuvelde, is buurman Smitshoek met een tevreden gevoel de winterstop ingegaan. Tijd voor het voetbalrapport!

Barendrecht - Dat BVV Barendrecht met het vertrek van enkele dragende spelers aan kwaliteit had ingeboet en wel eens een lastig seizoen tegemoet kon zien, konden ze op De Bongerd van de zomer al op hun vingers natellen. Bovendien zag de club haar gewaardeerde trainer Adrie Poldervaart de overstap maken naar eredivisieclub Excelsior en moest in allerijl een opvolger gevonden worden. Dat werd Albert van der Dussen. Laatstgenoemde miste de eerste weken van de voorbereiding vanwege een al eerder vastgelegde vakantie en haalde 'de schade' vervolgens niet meer in. Beter gezegd: hij kreeg zijn ploeg niet aan het voetballen en moest dientengevolge een flink aantal nederlagen slikken. Opvallen daaraan was de hoogte daarvan. Zo viel tegen HHC Hardenberg, Kozakken Boys, Katwijk en de Treffers viermaal een 4-0 te noteren en was ook de 3-0 nederlaag bij Excelsior Maassluis een duidelijk gevalletje kansloos. Bij de stand 15 gespeeld elf punten was voor de beleidsbepalers de maat vol: Van der Dussen werd naar de uitgang gedirigeerd, Jack van den Berg werd aangetrokken om de schade te repareren en Barendrecht uit de degradatiezone te liften. Eén mazzeltje heeft ie: directe degradatie is al niet meer mogelijk na het terugtrekken van FC Lienden uit de tweede divisie. Rapportcijfer Barendrecht: 5,0

Smitshoek doet het uitstekend in de Hoofdklasse A. Met een zevende plek en al zeven overwinningen in de kip hoeft het elftal van trainer Richard Middelkoop zich voorlopig niet meer op het ontlopen van degradatie te bekommeren. De marge tot de gevarenzone bedraagt immers al zeven punten. Een lekkere buffer die uitnodigt om naar boven te kijken. De eerste en tweede plaats zijn al uit beeld, want RKAV Volendam (37 punten) en Ter Leede (30 punten) hebben een forse voorsprong opgebouwd. De derde plaats echter is met slechts drie punten achterstand op Jong FC Den Bosch nog allerminst buiten bereik voor de steeds wat gemakkelijker voetballende oranjehemden. Een mooie opdracht voor de maanden na het winterreces. In dat geval kan er een uitroepteken achter de ruime voldoende! Rapportcijfer Smitshoek: 7.5.

Meer berichten