Foto: Artist-freed

'Samen een heel mooi jaar tegemoet'

Door Janos van der Spoel

Inwoner speelt belangrijke rol

BARENDRECHT - De start van het nieuwe jaar is ook in Barendrecht 2019 met vuurwerk ingeluid. Vorige week woensdagavond keek burgemeester Jan van Belzen in zijn nieuwjaarstoespraak nog eenmaal terug naar het voorbije jaar en blikte ook vooruit.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis zei Van Belzen: 'We hebben een vol jaar om op terug te kijken. Ik heb in 2018 veel mooie initiatieven van Barendrechters gezien. Die er opgericht waren om elkaar te helpen. Vrijwilligers die naar elkaar omkijken en er samen voor zorgen dat we elkaar kunnen ontmoeten. Mantelzorgers die voor een naaste zorgen. Deze mensen zijn het cement van de samenleving. Ik hoop dat zij in 2019 zich ook weer inzetten voor de Barendrechtse samenleving. We hebben ze hard nodig.' De burgemeester haalde verder ook de installatie van de eerste kinderburgemeester, de opening van het nieuwe Binnenhof aan. Ook waren er de gemeenteraadsverkiezingen die voor de nodige veranderingen zorgde. 'Dit ging niet zonder slag of stoot. De verkiezingsuitslag leek te wijzen op een coalitie die zonder meer uit de EVB zou bestaan. Maar in het democratisch bestel bleek ook een andere coalitie mogelijk. De nieuwe verhoudingen vragen veel van ons allemaal, daar ben ik me van bewust. Als voorzitter van de raad wil Ik me volledig inzetten voor een goede samenwerking', aldus Van Belzen.

De jaarwisseling is in Barendrecht zonder bijzondere incidenten verlopen. De brandweer is elf maal uitgerukt voor onder meer vier buitenbranden en drie branden in ondergrondse containers. Er was wel een middelbrand op het Handelscentrum Barendrecht. Er is verder een poging tot inbraak gedaan in een basisschool, ontdekt door buurtpreventie. Van Belzen stelt dat de inzet van alle hulp- en veiligheidsdiensten goed is verlopen en de jaarwisseling daarmee in goede banen is geleid. Er is geen fysiek geweld dan wel ernstige agressie geconstateerd tegen hulpverleners. Eind januari evalueert de gemeente met de betrokken diensten de jaarwisselingperiode.

Meer berichten