Foto:

Bonney Bee steunt restauratie

Barendrecht – Kunstenares Margo Boers steunt de restauratie van het uurwerk van de Dorpskerk met een cheque van 150 euro. De Dorpskerk heeft één van de oudste torenuurwerken van het land. Het uurwerk en de luidklok zijn aan restauratie toe.

Onder de naam Bonney Bee beschildert Margo Boers kerstballen. Daarmee is ze inmiddels landelijk bekend. Ze moet de afgelopen tien jaar de Dorpskerk al honderden keren geschilderd hebben. Daarom besloot ze iets terug te doen.

Kerstklokjes

Tijdens het WinterFeest en op de kerstmarkt van De Kleine Duiker verkocht ze beschilderde kerstklokjes, waarvan de opbrengst bestemd is voor de restauratie van het uurwerk en de luidklok.

Cheque

Zaterdag 12 januari overhandigde Margo de opbrengst van de actie symbolisch aan Tineke van der Meer, bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk. Van de cheque en de daarbij behorende kerstbal had ze prachtige kunstwerkjes gemaakt.

Tineke van der Meer was blij met de steun voor het restauratieproject. Ze bleek door alle drukte op het WinterFeest zelf nog geen kerstklokje te hebben. Dat bestelde ze nu alsnog, ruim op tijd voor Kerst 2019. Het is voor Margo Boers overigens niet bijzonder om in januari al een bestelling voor een kerstbal te krijgen.

Vijfhonderd ballen

Voor de komende Kerst zijn al vijfhonderd ballen besteld en er wordt dagelijks aan geschilderd.

Vitrine

De cheque en de kerstbal zijn te zien in de vitrine in de Ontmoeting, de zaal naast de Dorpskerk.

Meer berichten