Er komt een onderzoek naar behoefte aan sneller internet. Foto: EVB
Er komt een onderzoek naar behoefte aan sneller internet. Foto: EVB (Foto: )

EVB wil onderzoek naar sneller internetten in Barendrecht

Barendrecht - Steeds grotere hoeveelheden data worden via het internet uitgewisseld. In vergelijking met andere gemeentes zoals Rotterdam, Zwijndrecht en Albrandswaard loopt Barendrecht qua snelheid van ICT-verbindingen achter. In deze gemeentes kan namelijk al volop gebruik worden gemaakt van sneller internet via glasvezel.

Onderzoek

Echt voor Barendrecht (EVB) heeft daarom in de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 29 januari j.l. gepleit voor een onderzoek naar de mogelijkheden om ook in Barendrecht een glasvezelnetwerk aan te leggen.

Behoefte

Raadslid Marcel Hazebroek: "Er is in Barendrecht onder inwoners, ondernemers en bij maatschappelijke organisaties steeds meer behoefte aan snel internet. Een glasvezelnetwerk kan op een duurzame manier aan deze behoefte voldoen. Glasvezel kan zorgen voor verbindingen van 1000 Mbit per seconde, gaat lang mee en is bovendien veiliger dan alternatieven als 5G waarbij sprake is van veel extra straling."

Commerciële activiteit

Hoewel EVB benadrukt dat de aanleg van een glasvezelnetwerk een commerciële activiteit is van marktpartijen, ziet de partij ook een rol voor de gemeente. Hazebroek: "Het college van B&W zou voor de aanleg van een glasvezelnetwerk een aanjagende en coördineerde rol kunnen vervullen.

Impuls

Zeker omdat een glasvezelnetwerk ook een impuls aan de Barendrechtse economie kan geven, innovatieve startups zullen immers nu niet voor Barendrecht kiezen."

Steun

Doordat EVB in de raadsvergadering steun kreeg van de fracties van de VVD en de PvdA zal het College van B&W verkennen hoe de aanleg van een glasvezelnetwerk ook in Barendrecht gestalte kan krijgen. Het onderzoek zal uiterlijk medio 2020 gereed zijn.

'op duurzame manier aan behoefte voldoen'

Meer berichten