In Buitenplaats Huys ter Donck is kunst van AnoukArt te bewonderen. (Foto: Anouk van Tetering)
In Buitenplaats Huys ter Donck is kunst van AnoukArt te bewonderen. (Foto: Anouk van Tetering)

Rondleidingen en kunst in Huys ten Donck

Ingezonden

Ridderkerk- Na het grootschalige duurzaamheidsproject opent Buitenplaats Het Huys ten Donck (1746) voor het eerst weer haar deuren, voor een kijkje in het verleden en heden met als toevoegingen aan het historische interieur de hedendaagse werken van topfotografe Anouk van Tetering van AnoukArt. De Buitenplaats organiseert hiermee in dit winterse seizoen een expositierondleiding met koffie / thee, kaakje en een beschrijving van de buitenwandeling met anekdotes in een wandelbrochure, in de weekenden van 1 tot 10 februari 2019 op inschrijving via www.huystendonck.nl/activiteiten. Kosten €25,- per persoon. De opbrengsten van de rondleidingen gaan naar het project "Interieurvrijwilligers & Summerschool 2019" voor een collectie-beheerplan de trainingen van vrijwilligers en voor opleidingsdoeleinden van studenten op het gebied van preventieve conservering!
Tijdens de rondleidingen op 9 en 10 februari krijgt u enerzijds de kans het nationaal en internationaal gerenommeerde Rococo stuc- en houtsnijwerk van dichtbij te bewonderen en de Hollands Glorie geschiedenis te ervaren. Anderzijds krijgt de rondleiding een extra verdieping en vernieuwende blik op de verhalen over het authentieke interieur met de toepassing van de eigentijdse visie van AnoukArt. Meerdere objecten uit lades kastjes van het interieur dienden als inspiratie voor 5 van haar 20 werken van de expositie.
Private viewing en een persoonlijke meet and greet met AnoukArt en Het Huys is ook mogelijk voor zelf samengestelde groepen van maximaal 15 personen, deze worden georganiseerd tussen 1-10 februari met korting voor €20 per persoon (minimaal €300,- per groep per rondleiding).
Voor aankoop van specifieke kunstwerken van AnoukArt, dan kunt u een afspraak maken voor een private viewing overdag met Anouk tot 10 februari. Hiervoor kunt u contact opnemen via funky@anoukart.com, zie ook www.anoukart.com.

Meer informatie over Buitenplaats Het Huys ten Donck kunt u vinden op www.huystendonck.nl.

Meer berichten