EVB trekt zaterdag de wijk weer in (Foto: PR)
EVB trekt zaterdag de wijk weer in (Foto: PR) (Foto: )

EVB naar Vrijenburg

Echt voor Barendrecht (EVB) vindt dat bij een goed werkende lokale democratie, inwoners zich gehoord en betrokken voelen bij besluitvorming. Een van de speerpunten is daarom direct contact met inwoners en weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving. Na Paddewei in januari bezoekt EVB op zaterdag 16 februari het westelijk en zuidelijk deel van de wijk Vrijenburg. Een team van raadsleden, bestuursleden en overige leden – herkenbaar aan de gele jasjes - is onder het motto 'DE WIJKEN IN' tussen 10 en 12 uur present.

Barendrecht - Vrijenburg, in het noordelijk deel van Carnisselande, is zo'n vijftien jaar oud. Er zijn veel dingen die goed zijn georganiseerd in deze wijk.

Verbeteren

Maar er is anderzijds altijd wel wat te verbeteren aan de voorzieningen, de veiligheid en de omgeving. Overlast zwerfvuil, onveiligheidsgevoelens, handhaving en onderhoud buitenruimte waren bij het bezoek begin 2017 nadrukkelijke thema's.

Over deze onderwerpen en meer wil EVB graag met de inwoners in gesprek en horen hoe zij over hun wijk en over Barendrecht denken; wat er goed gaat, maar zeker ook wat er beter kan.

Gesprek

Er zal worden aangebeld, maar inwoners kunnen natuurlijk ook zelf op gesprek komen, in en om de bus, die geparkeerd wordt vlakbij Yulius aan het Dennenhout.

Meer berichten