Een door Paul ontworpen tuin in Scheveningen (Foto: Henny van Belkom)
Een door Paul ontworpen tuin in Scheveningen (Foto: Henny van Belkom) (Foto: )

Barendrechtse hovenier genomineerd

Ingezonden

Weer voor landelijke tuinenprijs

Barendrecht - Op Zaterdag 23 februari wordt op de Tuinidee beurs in Den Bosch de winnaar van de Tuin van het Jaar 2019 bekend gemaakt en de winnaar van de publieksprijs. De vakjury van de landelijke competitie heeft zes tuinen in heel Nederland genomineerd voor de wedstrijd van 2019. Ook dit jaar maakt de Barendrechtse oud-winnaar Paul Casteleijn weer kans op deze vakprijs.

Een Scheveningse stadspatio aangelegd door Paul Casteleijn Hoveniers, uit Barendrecht, is een van de zes genomineerde tuinen voor de titel Tuin van het Jaar 2019. De wensen voor de tuin van een kleine 150 m2 waren zeer uitgebreid, hierin moesten diverse elementen verwerkt worden, een groot terras, ruim zwembad, spa, buitendouche, buitenkeuken, loungeterras, speelhut, berging en natuurlijk beplanting. Daarnaast was de ligging op het duin ook een opgave, een omliggend hoogteverschil van 3 meter dat werd opgevangen door een oude keermuur, en kans op afglijden van de tuin. Kortom een enorme uitdaging op ontwerp en vak technisch gebied.

Het gebruik van zandkleurige keramische tegels in combinatie met een golvende geleemde wilgenschutting en een half- transparante wand met grashalmen dragen goed bij aan de gekozen strandsfeer. De beplanting, bestaande uit een 3-tal schijnhulst wolken en een zeer grote Den, zorgt voor rust in de tuin. Het zwembad heeft een in hoogte verstelbare vloer die op gelijke hoogte met het terras gezet kan worden, waardoor een groot terras ontstaat en speelplek voor de kinderen. Ook kan hiermee een peuterbad ingesteld worden. Door het toenemende gewicht van de tuin met alle nieuwe elementen kon de kans ontstaan dat deze in zijn geheel van het duin af kon glijden. Door de tuin deels af te graven en op te bouwen met een lichtgewicht constructie en het plaatsen van een nieuwe keermuur kon dit voorkomen worden. Ook zijn er ondergrondse voorzieningen opgenomen om de plantenwortels te beschermen tegen het zwembadwater.

Meer berichten