Aafje is een van de deelnemers. (Foto: Privé)
Aafje is een van de deelnemers. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Aan de slag tijdens NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Dat gebeurt ook op verschillende locaties in Ridderkerk en Barendrecht, zoals bij verzorgingshuis Reijerheem, verpleeghuis Ronde Sant en De Hoftuin.

Door Eline Lohman

RIDDERKERK/BARENDRECHT - Verzorgingshuis Reijerheem doet mee met pannenkoeken bakken en balkons zomerklaar maken, Verpleeghuis Ronde Sant doet mee met appeltaart bakken, vertelt Marja Fernandes, Participatie Coördinator Vrijwilligers bij Aafje. "Ik doe al zo lang mee als dat ik hier werk, vanaf 2006. Ik doe mee omdat dit de landelijke grote vrijwilligersdag is. Dus als je als organisatie veel met vrijwilligers werkt, is dit wel het moment om je zichtbaar te maken. En vervolgens pakt het Oranje fonds dit natuurlijk groots en mooi aan. Je wordt met allerlei zaken geholpen, T-shirts voor de vrijwilligers, vlaggen, spandoeken, geweldig. Zelfs ons koningshuis laat zich deze dag altijd zien. Een fijn moment om reclame te maken voor het vrijwilligerswerk en onze lieve bewoners een super dag te bezorgen."

Ook De Hoftuin in Barendrecht doet mee, voor de tweede keer, vertelt Elianne van Wijk van de Groen van Prinstererschool. "De Hoftuin is een mooie tuin gelegen midden in de wijk Vrouwenpolder. De tuin wordt veel gebruikt door de Groen van Prinstererschool, locatie Hof van Maxima, om lessen en activiteiten te geven en in de schoolpauze spelen de kinderen graag in de tuin. Daarnaast is de tuin en ontmoetingsplek voor buurtbewoners en een speelplek voor kinderen. Tijdens NLdoet willen we vierkante meter bakken aanschaffen om hier een moestuin te creëren. We vragen buurtbewoners en vrijwilligers om de bakken in de week van 15 maart in elkaar te zetten zodat de kinderen van de school deze op 15 maart kunnen vullen met aarde en hier al wat in kunnen planten. Hierbij is de hulp van vrijwilligers en buurtbewoners ook van harte welkom. We doen mee aan NL doet om de kinderen van school en buurtbewoners met elkaar in verbinding te brengen en om met de kinderen een start te maken met het project moestuin zodat we hier met de natuurlessen verder mee kunnen werken de komende tijd."

De klussen vinden plaats op 15 en 16 maart. Een klus vinden kan op www.nldoet.nl. Geïnteresseerden kunnen zien hoeveel mensen er nog nodig zijn voor welke klus en kunnen zich gelijk aanmelden.

Meer berichten