Bas van Oort signeert bij The Read Shop

Bas van Oort signeert zaterdag bij The Read Shop (Foto: PR)
Bas van Oort signeert zaterdag bij The Read Shop (Foto: PR) (Foto: )

Barendrecht - Reisjournalist Bas van Oort signeert zaterdag 9 maart 2019 tussen 14:30 en 15:30 uur zijn debuut, Het wonder van Iowa, bij boekhandel The Read Shop Barendrecht op de Middenbaan 82!

Als reisjournalist Bas van Oort aan zijn 5000 kilometer lange fietstocht van Washington DC naar Seattle begint, gloort een maandenlange droomreis door een overweldigend land. De realiteit pakt, uiteraard, anders uit. In Het wonder van Iowa schetst Van Oort aan de hand van zijn ontmoetingen onderweg een verrassend positief beeld van een land dat de laatste jaren zo vaak negatief in het nieuws is geweest. Het is een verhaal over gastvrijheid en optimisme, iets wat in deze tijd voor Amerikanen verre van vanzelfsprekend lijkt.

Bas van Oort (1987) is schrijver, reisjournalist en fotograaf. Hij woont in Rotterdam, zijn vader sinds tien jaar in Barendrecht. Als freelancer maakte hij reisreportages voor onder meer De Standaard, National Geographic Traveler, Plus Magazine, De Telegraaf en De Kampioen (ANWB). Verschillende van die reportages zijn bekroond met persprijzen. Zo werd hij in 2016 onderscheiden met de Persprijs Toerisme Vlaanderen Brussel en werd hij in 2017 genomineerd voor de Aad Struijs Persprijs, de enige onafhankelijke persprijs voor de reisjournalistiek in Nederland. Zijn reizen voerden hem de afgelopen jaren naar alle uithoeken van de wereld. Hij deed mee aan de Baikal Ice Marathon in Siberië, reisde per trein van Amsterdam naar Noord-Korea en zag het allerlaatste concert van B.B. King in Chicago. Het wonder van Iowa is zijn eerste boek.

Meer berichten