Zorgemeis is nu ook in Barendrecht actief (Foto:PR)
Zorgemeis is nu ook in Barendrecht actief (Foto:PR) (Foto: )

Nieuw ZorgMies-kantoor gestart in Barendrecht

Ingezonden

Barendrecht - ZorgMies regio Barendrecht heeft onlangs opnieuw haar deuren geopend onder leiding van Lynda van den Ouden. Regio Barendrecht is opgestart vanuit de licentieformule ZorgMies Nederland.

Lynda van den Ouden, woonachtig in Barendrecht, vertelt over haar initiatief: "Al jaren volgde ik geboeid de werkzaamheden van ZorgMies Nederland, dromend hoe ik dit werk, organiseren met sociale doelen, zou kunnen inpassen in mijn leven en woonplaats. Na mijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming, heb ik mijzelf maar liefst acht jaar kunnen inzetten voor meer dan alleen een winstoogmerk, namelijk mensen en mensen samen brengen. Dit was mijn drijfveer bij mijn studie keuze, maar later ook mijn motivatie voor mijn werk."

"Door de economische crisis ben ik noodgedwongen werk gaan zoeken in andere sectoren en twaalf jaar geleden terecht gekomen bij een expediteur voor zeevracht. Echter kriebelde het al jaren om weer meer te gaan doen waarbij je de lach op het gezicht van mensen ziet als beloning. Per januari 2019 was regio Barendrecht vrij, de plaats waar ik woon en zag dit als voorbestemd. Sinds februari 2019 is ZorgMies regio Barendrecht een feit!"

Lynda stelt zich ten doel dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. "Het is essentieel dat de omstandigheden in ieders leefomgeving optimaal zijn. Behoud van eigen routine, vertrouwdheid en gevoel van veiligheid hebben daarbij mijn aandacht. Met de dienstverlening van ZorgMies Nederland wil ik dat mogelijk maken."

Nederland telt 2,9 miljoen mensen van 65 jaar en ouder. Meer dan de helft van hen is alleenstaand en vaak eenzaam. Niemand hoeft eenzaam te zijn, is de overtuiging van ZorgMies Nederland. "Er zijn genoeg mensen die het heerlijk vinden om ouderen een leuke dag te bezorgen. Dat zijn onze mensen; de ZorgMiesen. Een ZorgMies doet bijvoorbeeld boodschappen, kookt, helpt met huishoudelijk werk of werkt mee in de tuin. Een bezoekje aan het theater, een gezellige wandeling maken, samen de krant uitpluizen of lekker zwemmen. Niets is onze ZorgMiesen te gek", zegt Lynda.

"Medische zorg verlenen we niet. Wij zijn juist een aanvulling daarop. We doen de dingen waar de reguliere thuiszorg geen tijd meer voor heeft, zoals het kopje koffie, het praatje, het persoonlijke contact. De kleine dingen die het leven leuker maken."


"We zoeken naar de perfecte match tussen de cliënt en de ZorgMies. Cliënten hebben een stem in wie hun ZorgMies wordt. Er moet een klik zijn, een gevoel van maatjes. Onze ZorgMiesen hebben levenservaring, willen graag zorgen, zijn inlevend en kunnen een goed gesprek voeren. ZorgMies maakt het leven leuker!"

Kijk voor meer informatie op: www.zorgmies.nl of bel met Lynda van den Ouden via telefoonnummer: 06 - 14 11 69 80.

Meer berichten