Foto:

Gratis lezing kunst- detective in 't Kruispunt

Ingezonden

Barendrecht - Kunstdetective Arthur Brand schreef het ongelooflijk spannende, waargebeurde verhaal 'De paarden van Hitler'. Over geheime diensten, oud-nazi's, neonazi's en heel veel geld. Brand vertelt hierover uitgebreid in zijn lezing die gratis is bij te wonen in Het Kruispunt op vrijdag 29 maart. Na afloop is het boek te koop en signeert Brand.

Tijdens een bezoek aan zijn oude leermeester krijgt kunstdetective Arthur Brand een foto te zien van de paarden van Hitler, twee metershoge beelden die Hitler ooit voor de Rijkskanselarij had laten plaatsen. Ze worden te koop aangeboden. Maar die beelden waren toch in de Slag om Berlijn vernietigd? Dit moeten vervalsingen zijn. Brand ontdekt dat de paarden geen vervalsingen zijn. Hij gaat als een ware detective op onderzoek uit en probeert te achterhalen waar de beelden de afgelopen zeventig jaar bleven, wie ze in handen had en wie ze nu voor veel geld op de zwarte markt wil verkopen. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij kopstukken van criminele organisaties, oud-nazis, oud-KGBers, neonazis, louche figuren en Oost-Duitse ex-politie ze blijken er allemaal mee te maken te hebben. Uiteindelijk weet Brand, samen met de Duitse politie, de beelden te confisqueren. Hij haalt er het wereldnieuws mee.

Arthur Brand specialiseerde zich, na een studie Spaans en geschiedenis, in de kunst en antiquiteitenhandel en groeide uit tot de grootste kunstdetective van Nederland. Zijn vondsten van de paarden van Hitler, van een schilderij van Dalí, en van vijf schilderijen uit het Westfries Museum, waren wereldnieuws. De totale waarde van mede door Brand opgeloste zaken wordt geschat op meer dan 150 miljoen euro. De lezing vindt plaats op vrijdag 29 maart om 19.45 uur, en kosteloos bij te wonen. Na de lezing verkoopt The Read Shop Barendrecht het boek en signeert Arthur Brand. Aanmelden is verplicht via www.theaterhetkruispunt.nl/lezingkunstdetective of via telefonisch de publieksservice van Het Kruispunt; 0180-615958. Deze avond wordt georganiseerd door Theater het Kruispunt, The Read Shop Barendrecht en Bibliotheek AanZet.

Meer berichten