Foto:

Ook jeugdorkesten tijdens festival

Ingezonden

Verschillende shows

Zaterdag 23 maart zal ook de jeugd weer volop aanwezig zijn in Theater Het Kruispunt. Harmonievereniging Barendrecht houdt die dag weer haar jaarlijkse muziekfestival.

Barendrecht - Ze zullen een aantal spetterende optredens verzorgen. In de grote zaal start om 13.00 uur het LeerlingenOrkest dat wordt geïntroduceerd door de Burgemeester en de kinderburgemeester.

Zo jong als de leden van dit orkest ook zijn maken ze van dit optreden ook al een echte show met als hoogtepunt een rapnummer over de snackbar.

Ook zal de blokfluitgroep deze keer voor het eerst samen met het orkest optreden.

Na dit optreden zal om 14.00 uur de JuniorSlagwerkgroep hun show vertonen waarmee zij op 16 februari in Dordrecht de 1e prijs wonnen. Aansluitend hieraan zullen alle SlagwerkKids samen met de JuniorSlagwerkgroep hun muzikale vaardigheden tonen. Hierbij mogen ook de kleuters en de jonge gasten uit het publiek meedoen. Dit wordt een waar spektakel dat u niet mag missen.

Na dit optreden zal om 15.00 uur het JeugdOrkest spelen. De ruim 30 jongens en meisjes die bij dit orkest spelen zijn al een flink aantal jaar bezig met musiceren en dat is dan ook te horen. De afgelopen jaren sleepten ze ook veel prijzen bij festivals in de wacht.

Om 15.30 uur zal op het trappodium het OpstapOrkest van zich laten horen. Dit orkest bestaat uit beginnende muzikantjes. Na Muziek Centraal zullen er een aantal doorstromen naar het LeerlingenOrkest en komt er weer plaats vrij voor nieuwe instroom. Tot slot zal op de avond om 19.45 uur op het trappodium de (gevorderde) jeugd uit jongerenorkest B'tween hun talenten laten horen. dit orkest is een kweekvijver voor het HarmonieOrkest waarvan al één lid deel uitmaakt. Uiteraard spelen ook alle groepen en orkesten met volwassenen deze dag.

De toegang is gratis. Er worden echter wel loten verkocht ter bestrijding van de kosten waarvoor de Barendrechtse middenstand en de leden de prijzen gratis ter beschikking hebben gesteld. Dus koop een straatje van 5 loten voor € 5,00.

Meer berichten