Foto:

Drie Barendrechtse Stichtingen in de prijzen

Barendrecht - Drie Barendrechtse stichtingen deden mee aan de actie 'Help Nederland vooruit' van het ING Nederland Fonds.

Op zaterdag 9 maart bleek dat PiPa, Present Barendrecht en Altijd Feest de prachtige bedragen van resp. €5.000, €3.000 en €1.500 hebben gewonnen. De drie organisaties werken graag samen en zij zullen met dit geld waardevolle projecten gaan realiseren voor kwetsbare Barendrechters. Stichting PiPa biedt laagdrempelige, tijdelijke zorg en opvang aan hulpbehoevende kinderen in de boerderij aan de Middeldijk. Present gaat de donatie gebruiken om jongeren te betrekken bij het verminderen van eenzaamheid onder ouderen. En Altijd Feest zal van het ING-geld nog meer leuke verjaardagsfeestjes organiseren voor kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

Bij de uitreiking bleek dat er in Barendrecht, in vergelijking met Rotterdam, erg veel stemmen waren uitgebracht. PiPa kreeg 701 stemmen, Present 428 en Altijd Feest 169. Kennelijk voelen Barendrechters zich zeer betrokken bij hun lokale maatschappelijke organisaties. Daar zijn Sarine Barkmeijer van PiPa, Pia van Dalen van Present en Peter van den Herik van Altijd Feest heel blij mee.

Meer berichten