Boekbespreking "Het raadsel van goed en kwaad"

Barendrecht - U bent uitgenodigd voor het meeluisteren of meedoen met een boeiende boekbespreking op woensdag 27 maart om 20.00 uur in de Consistorie Dorpskerk.

Het boek is geen theoretisch handboek over ethiek, maar een boek over de wezenlijke levensvragen die direct samenhangen met liefde, hoop en wanhoop, lijden, dood, agressie, schoonheid, wilskracht, vitaliteit en vooral ook onze behoefte aan nabijheid van de ander. Mevr. Brinkgreve is van huis uit sociologe, maar ze heeft zich indringend verdiept in de filosofie en psychologie. Voor de meest wezenlijke vragen roept ze de literatuur, religie en kunst te hulp. Zo mobiliseert ze bij de lezer "verbeeldingskracht"; een van de dragers onder religie.

Tot bespreking van dit boek is besloten omdat de auteur de spanningsboog tussen enerzijds "lijden en onrecht" en anderzijds "vitaliteit en levenswil" levendig en verstaanbaar weet te schetsen.

Er is ook voor dit boek gekozen omdat het naadloos aansluit op het thema van de zomercyclus (te weten "het leven is onrechtvaardig"). Informatie: ds. Cees Romkes, cees@romkes.com, tel. 0180 721218

Meer berichten