het plantteam had veel werk te verzetten (Foto: PR)
het plantteam had veel werk te verzetten (Foto: PR)

De Kleine Duiker wordt steeds groener

Barendrecht - Zaterdag werden onder winderige en natte omstandigheden ca 4000 twijgjes geplant langs het pad tussen de weilanden.

Die twijgjes moeten uitgroeien tot een Zeeuwse haag en vormen dan een natuurlijke afscheiding. Eerder in die week werden al 4 platanen geplant op het midden terrein.

Met hulp van enthousiaste jongeren van de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, die via St. Present waren gevraagd en een tiental Eritrese jonge mannen, die door ‘de Marianne’s‘ waren opgeroepen werden de twijgjes geplant. De Kleine Duiker zorgde voor koffie/thee en een lunch voor de werkers.Het project was een onderdeel van de landelijke actiedag van NL-doet. De Zeeuwse haag bestaat o.a. uit meidoorn, sleedoorn veldesdoorn. acers en sierkers. Vroeger al werden deze hagen geplant als veekering. Dankzij een bijdrage van het inmiddels opgeheven Locaal Fonds werd de aankoop van de haag mogelijk gemaakt.

Het resultaat moet een afwisselende, bloeiende haag opleveren die zorgt voor een plek voor vogels; niet alleen door de besdragende struiken, maar ook doordat de haag een goede schuilgelegenheid biedt tegen roofvogels en een geschikte nestgelegenheid.

Meer berichten