Foto:

Ook hulp van wethouders bij sollicitatieproject Groene Hart

Barendrecht - Afgelopen dinsdag vond alweer voor de dertiende keer op Calvijn Groene Hart de afronding van het altijd succesvolle sollicitatieproject plaats. De eindexamenkandidaten vwo voerden ter afsluiting van dit mooie project gesprekken met commissieleden uit Barendrecht en omstreken.Deze leden vertegenwoordigden een breed scala aan profit- en non-profit-instellingen.

Van HRM-managers tot ingenieurs, van accountants tot directeurs,van rechercheurs tot recruiters, van beleidsmedewerkers tot (para-)medici, allen droegen hun steentje bij.Namens de gemeente Barendrecht waren de wethouders Peter Luijendijk (CDA) en Nico Bults (D66) aanwezig. Vanzelfsprekend wil Calvijn Groene Hart alle vrijwilligers ook graag via deze weg heel hartelijk danken voor hun inzet.

De vacatures betreffen echte, recente vacatures wat dit schoolexamen voor het vak Nederlands nog realistischer maakt. De leerlingen kiezen eerst voor een bepaalde vacature en verdiepen zich in de verschillende organisaties, schrijven vervolgens een brief en bijbehorend cv, oefenen met rollenspellen en voeren daarna sollicitatiegesprekken, waarbij ze het op moeten nemen tegen een aantal tegenkandidaten.

Een van de leerlingen 'krijgt' uiteindelijk de betreffende baan. Uiteraard ontvangen alle leerlingen feedback van de commissieleden. Deze feedback blijkt vaak zelfs jaren later nog goed van pas te komen.

De Calvijn-examenkandidaten hebben ook deze keer weer aangegeven dit als een zeer geslaagd en nuttig project te ervaren en een enkeling heeft er zelfs al direct een stageplek mee in de wacht gesleept.Gelukkig waren de commissieleden eveneens wederom zeer enthousiast. Zij hebben vaak al direct aangegeven volgend jaar weer van de partij te willen zijn.Calvijn Groene Hart kijkt dus al uit naar de veertiende editie van het sollicitatieproject.

De wens van zowel leerlingen, de school als commissieleden is het project dan bovendien voor de havo-examenkandidaten vorm te geven.

Meer berichten