Tom Blinde: nu nog bij The Flying Shuttle, straks bij DKC.
Tom Blinde: nu nog bij The Flying Shuttle, straks bij DKC. (Foto: John de Pater)

Tom Blinde neemt afscheid na zestien jaar The Flying Shuttle

door Jan J. Timmer

Het zal even wenen zijn Tom Blinde in een ander shirt dan dat van The Flying Shuttle. Komende zomer vertrekt de Barendrechtse badmintonner echter naar DKC in Voorschoten. "Om de simpele reden dat ik in de Eredivisie wil blijven spelen."

Barendrecht - Dat laatste heeft zijn huidige club TFS hem in ieder geval komend seizoen níet te bieden. De Barendrechtse badmintonners mogen na een jaar waarin heel veel dingen tegen zaten, hun wonden likken op een lager podium. "We beleefden een goede competitiestart, maar daarna ging er van alles mis", blikt Tom Blinde(22) terug. "Zelf raakte ik geblesseerd aan mijn achillespees en mijn enkel waardoor ik zeven wedstrijden niet mee kon doen. Ook de afwezigheid van Joran Kweekel - hij was vanwege andere topsportverplichtingen regelmatig niet inzetbaar, red.- deed zich voelen. We hebben nog lange tijd hoop gehad het vege lijf te kunnen redden, maar uiteindelijk was er geen houden meer aan en degradeerden we naar de eerste divisie."

TFS moet de komende maanden gaan bouwen aan een nieuw en stabiel team. "Aan talent is er in ieder geval binnen de vereniging geen gebrek", weet Blinde. "Dus dat komt wel goed. De club heeft altijd al een goede jeugdopleiding gehad. Ik kom er zélf ook uit voort. Op mijn zesde werd ik lid van TFS, dus spreek ik uit ervaring. Dat ik zou gaan badmintonnen was bijna een vanzelfsprekendheid. Mijn opa en oma, mijn ouders en mijn broer en zus waren allemaal enthousiaste spelers. Overigens ben ik nu nog wél de enige uit de familie die de sport nog beoefent. Daar ga ik dit voorjaar mee verder bij DKC. De club wilde me graag hebben en ik wilde graag verder in de Eredivisie. Ik heb inmiddels kennis gemaakt. Het voelt goed. Ik denk dat ik me in mijn nieuwe omgeving goed verder kan ontwikkelen. Mijn spel kan beter én anders. Ik ben nu soms nog te gretig in partijen, heb niet altijd het geduld om een rally op te bouwen. Ik zal moeten leren om in een partij meerdere tempo's te spelen. Ook het vertragen van het spel hoort daarbij. Soms is het beter om even af te wachten tot de kans komt om te scoren in plaats van punten te willen forceren. Tom Blinde brengt ook verschillende waardevolle spelerseigenschappen mee naar DKC: snelheid, loopvermogen en vechtlust. "Op conditie pakt niemand me", grijnst hij. "Maar goed:er is meer dan dat alleen. Ik wil de stappen zetten die me een completere badmintonner maken."

Meer berichten