Illegaal geplaatste JOP weer weggehaald

Illegaal geplaatste JOP Vrijenburglaan weggehaald

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 2 april jl. bleek uit het debat dat Echt voor Barendrecht (EVB) had aangevraagd dat de jongerenontmoetingsplek (JOP) aan de Vrijenburglaan niet alleen zonder overleg met inwoners, maar ook illegaal, zonder vergunning werd geplaatst. De JOP werd daags na de gemeenteraadsvergadering weggehaald.

Bewoners aan de Vrijenburglaan en de Giraffenburg in Carnisselande werden recent opgeschrikt door de plaatsing van een jongerenontmoetingsplek (JOP) in hun woonwijk. Over deze plaatsing werd door de gemeente niets gecommuniceerd. In het eerste weekend na de plaatsing van de JOP werden bewoners tot diep in de nacht wakker gehouden door jongeren die hier gebruik van maakten. Daarna zijn bewoners een handtekeningenactie begonnen om de JOP te verplaatsen.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 2 april jl. bleek uit een debat dat Echt voor Barendrecht (EVB) over de kwestie had aangevraagd dat de JOP aan de Vrijenburglaan niet alleen zonder overleg met de bewoners, maar ook illegaal, zonder vergunning was geplaatst. Dit had als gevolg dat verantwoordelijk wethouder Roopram (PvdA) de JOP aan de Vrijenburglaan onmiddellijk heeft moeten verwijderen. Zij zal nu alsnog de juiste vergunning moeten regelen en hiervoor ook in contact moeten treden met bewoners.

Volgens de fractie van EVB, ondermijnt de manier waarop de bewoners zijn behandeld en het illegaal plaatsen van een JOP, het vertrouwen dat inwoners in het gemeentebestuur mogen hebben. EVB heeft daarom een motie van afkeuring tegen wethouder Roopram ingediend. De coalitiepartijen steunden deze motie niet, maar spraken wel van een "betreurenswaardige situatie".

Meer berichten