Met de hele buurt op stap

Barendrecht -  Op zaterdag 13 april was het zover: de feestelijke afsluiting van project Burenhulp Oude Haven. De renovatie van de appartementen aan de Oude Haven zit er (bijna) op. En dat betekent dat de samenwerking tussen Patrimonium Barendrecht, de burenhulp vrijwilligers van Present én de bewoners ten einde loopt.

Sinds juni voerde Patrimonium Barendrecht grootonderhoud uit aan de appartementen aan de Oude Haven. Veel bewoners van deze woningen zijn op leeftijd en hebben geen familie om hen te ondersteunen bij voorbereidende werkzaamheden. Om deze mensen te helpen was er tijdens de renovatiemaanden een intensieve samenwerking tussen meerdere organisaties. Patrimonium, Present Barendrecht, Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht, Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en andere buurtgenoten sloegen de handen ineen om als Presentvrijwilligers hun oudere buurtgenoten letterlijk een handje te helpen.

Ter afsluiting van de uitstekend verlopen samenwerking stond afgelopen zaterdag een dagje uit op het programma. De dag begon op het gemeentehuis met koffie, cake en een toespraak van Wethouder Reshma Roopram. Zij bedankte de vrijwilligers voor de hulp aan hun buren en voor hun naastenliefde. Ook Corry van den Berg van Patrimonium en Pia van Dalen van Present namen kort het woord. Daarna was het tijd voor actie! De hele groep van zo'n 50 bewoners en 12 vrijwilligers verplaatste zich naar de touringcar die al wachtte op het plein. Na wat passen en meten had iedereen een plekje gevonden en vertrok de bus naar het Biesbosch Museumeiland in Werkendam. Daar werd de middag doorgebracht met het bekijken van een film, een héérlijke gezamenlijke lunch en een bezoek aan het museum. De gasten genoten zichtbaar van het uitje en van de gezelligheid.

De afsluiting van de dag vond plaats in de Bethelkerk, waar onder het genot van een hapje en een drankje nog lang werd nagepraat! Hopelijk draagt dit uitje er mede toe bij dat de bewoners van de Oude Haven elkaar na deze dag nog beter kennen en weten te vinden!

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Barendrecht, Patrimonium Barendrecht, Berkman Energie Services en Lions Club IJsselmonde.

Meer berichten