De 10-jarige Rawesh Akefi met accordeon in actie tijdens Talent Concertant in De Baerne (foto CultuurLocaal).
De 10-jarige Rawesh Akefi met accordeon in actie tijdens Talent Concertant in De Baerne (foto CultuurLocaal). (Foto: Jos Wesdijk)

Harten werden gestolen

Barendrecht - Terwijl in Dordrecht The Passion werd opgevoerd, maakten op 18 april in Barendrecht muziektalenten met hún passie prachtig muziek tijdens de jaarlijkse Talent Concertant uitvoering van CultuurLocaal. Er werd menig hart gestolen door met name de vele jonge talenten.

Een jonge accordeonist die, uit zijn hoofd spelend, onbevangen de goed gevulde BaerneZaal in kijkt. Een klarinettiste die vanachter het podium al spelend opkomt op de tonen van de vleugel waarachter (ook weer) een jeugdig talentje prijkt. Een 8-jarig violistje dat nu al een concertje van Vivaldi speelt, samen met haar enthousiaste docente. Een 11-jarige pianiste die virtuoos een zeer moeilijke Nocturne van Chopin ten gehore brengt.

Het hield maar niet op in de sfeervolle zaal, waar presentatrice Babs Mouton elk optreden introduceerde en met stijgende verbazing de verrichtingen van de jonge én volwassen muzikanten gadesloeg.

De avond werd afgesloten met het nummer 'Stay' door twee inmiddels geroutineerde jongelingen die relaxt vanachter de vleugel en op de rand van het podium gezeten hun nummer speelden en zongen. 'Stay', dat wilde eigenlijk iedereen nog wel even want aan zo'n mooie avond hoeft eigenlijk nooit een einde te komen.

Van elk optreden is door een professionele fotograaf een prachtige foto gemaakt. Alle foto's zijn binnenkort op de website van CultuurLocaal te vinden.

Voor inlichtingen en inschrijven voor lessen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Meer informatie is te vinden op

www.cultuurlocaal.nl

Meer berichten