Johnny Cash-Kerkdienst in de Dorpskerk

Barendrecht - September vorig jaar was het vijftien jaar geleden dat Johnny Cash overleed. Reden genoeg voor een kerkdienst rond 'the man in black'. In deze dienst op zondag 19 mei in de Dorpskerk klinken geen Psalmen of gezangen, maar alleen de muziek van de bekende countryzanger.

Een kerkdienst en Cash: past dat? Johnny Cash was een diepgelovig mens. In de talloze liedjes die hij zong, getuigde hij vaak van zijn geloof. Maar ook van de levenslange worsteling met zijn donkere kant. Zijn mooiste songs gaan over de breekbare kanten van het leven. Een aantal van die songs gaan in deze kerkdienst klinken. Sommige gospels zullen ook in samenzang gezongen worden. De aanvang van de dienst is 15.30 uur.

Muzikale medewerking wordt verleend door Cashflow3, een band die wordt geïnspireerd door het werk van Cash. Ds. Piet van Die, de voorganger in deze dienst, is Cash-fan. Hij wordt wel de 'Johnny Cash-dominee' genoemd.

Na afloop is er koffie en thee, en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten, onder het genot van een paar toegiften van Cashflow3.

Over ds. Piet van Die: https://www.facebook.com/pietvandie; https://www.facebook.com/JohnnyCashGoesToChurch

Meer berichten