Barendrechtse Kanjerbeker in Zwijndrecht beland

Zwijndrecht - De Barendrechtse Kanjerbeker is vandaag overhandigd aan kanjer nummer 12: Christine Rouwendaal uit Zwijndrecht. Christine staat ondanks groot verdriet sterk in het leven, en onderneemt allerlei dingen om anderen blij te maken. Lenny de Jonge, alweer de elfde kanjer sinds de start van de actie in 2017, had besloten dat de beker door moest naar Christine.

De Kanjerbeker, een initiatief van Verhalenvinder Babs Mouton uit Barendrecht, is bedoeld om vrouwen trots te laten zijn op wie ze zijn en wat ze doen. De wisselbeker is via Brabant, Zuid-Holland, Groningen en diverse plaatsen in Zuid-Holland nu bij een kanjer in Zwijndrecht beland.

Hele bijzondere vrouw

Lenny zegt over Christine: Ik ken veel mooie vrouwelijke kanjers maar Christine is een hele bijzondere vrouw. Zij heeft 4 kinderen. Een dochter en 3 zonen waarvan haar oudste zoon jaren terug op een vreselijke manier is verongelukt. Ondanks haar grote verdriet staat zij heel sterk in het leven. Ze is heel positief en tovert bij mensen (kinderen) een glimlach op hun gezicht. Ze heeft voor minima kindjes schilderijtje gemaakt en is vaak te vinden op schoolfeestjes om kinderen gratis te schminken. Allemaal vanuit haar hart om anderen blij te maken. Ik vind het echt een Superkanjer en daarom gun ik haar de beker. Lenny besluit: Zij verdient het om in het zonnetje gezet te worden.

De Kanjeractie

In augustus 2017 heeft Babs Mouton, coach en Verhalenvinder, de Kanjeractie opgezet. Zij wil door het doorgeven van de Kanjerbeker vrouwen de waardering (laten) geven die ze zichzelf niet geven. Met deze waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten. Het doel van Babs is om alle vrouwen in Nederland te bereiken met deze actie. De Kanjerbeker is een wisselbeker: de huidige kanjer geeft de beker door aan een vrouw die zij op haar beurt weer een kanjer vindt.

Meer informatie over de Kanjeractie: www.verhalenvinder.com/kanjeractie

Meer berichten