Clowntje Tiereliet (Melissa Kramer) zoekt naar zijn blauwe stip (foto Marieke de Vries).
Clowntje Tiereliet (Melissa Kramer) zoekt naar zijn blauwe stip (foto Marieke de Vries). (Foto: Peter Verheijen)

Clowntje Tiereliet in Theater Het Kruispunt

Barendrecht - Op zaterdag 25 mei is CultuurLocaal te gast in de bibliotheek in Het Kruispunt. Een aantal jonge leerlingen doen dan mee in de interactieve kindervoorstelling Clowntje Tiereliet.

De voorstelling draait om het clowntje Tiereliet. Tiereliet wil zo graag optreden in het circus van directeur Falderel, maar hij mist een stip op zijn broek. Verhip, verhip, waar is mijn stip, zingt Tiereliet sip. Tijdens de voorstelling gaat hij zoeken en hij vindt van alles: een groene driehoek, een geel vierkant… maar nergens zijn eigen blauwe stip. Zal hij hem vinden voordat de voorstelling is afgelopen?

Zeven jonge leerlingen van CultuurLocaal gaan clowntje Tiereliet in elk geval helpen. Zij vormen het circusorkest met twee dwarsfluiten, twee violen, een accordeon en twee kinderen op pano. Marieke de Vries, accordeondocente en vertolkster van directeur Falderel, is enthousiast: "De kinderen hebben eerst in de les met hun eigen docent geoefend. Vorige week hebben we samen de muziek geoefend en dat ging al heel goed. Op de dag van de voorstelling gaan we ook nog oefenen met acteurs en daarna is de echte voorstelling."

De kinderen uit het publiek maken onderdeel uit van het circusorkest en zingen en dansen mee met de goochelaar, de leeuwen en de koorddanseres. De voorstelling wordt gemaakt door Melissa Kramer (danseres) en Marieke de Vries (accordeondocente bij CultuurLocaal).

CultuurLocaal biedt deze voorstelling aan in het kader van de samenwerking met de bibliotheek. Het is de bedoeling dat er in de toekomst meer activiteiten gezamenlijk worden georganiseerd in de vestigingen in Het Kruispunt en in Carnisselande.

Clowntje Tiereliet wordt opgevoerd op zaterdag 25 mei 2019, aanvang 12:30u. De toegang is gratis. De voorstelling is gemaakt voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Voor inlichtingen en inschrijven voor lessen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.

Meer berichten