Feest in Barendrecht tijdens Doorkomst Roparun

Barendrecht - Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, passeren tussen 10.30 uur en 17.30 uur 323 Roparunteams uit Hamburg en Parijs lopend en fietsend onze gemeente. De afgelopen maanden stonden voor hen in het teken van heel hard trainen en zoveel mogelijk geld ophalen voor mensen met kanker. Dit geld gaat naar instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van de Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Zo ontving Hospice de Reiziger aan de Voordijk in 2016 € 310.000 voor de inrichting van de gastenkamers. De Roparunners verdienen een warm welkom! Doet u mee?

Neem plaats op de tribunes op het Binnenhof of wandel door Barendrecht en geniet van de spontane activiteiten van bewoners en supporters langs de route. Op de kruising Boezemweg/Stationsweg, op het gemeentehuisplein, voor Heuvelsteyn, op het Doormanplein en bij Hospice de Reiziger worden de Roparunners door ons extra feestelijk onthaald.

Vorig jaar is de route door Barendrecht gewijzigd
De teams uit Hamburg en Parijs ontmoeten elkaar bij de kruising van het fietspad Boezemweg/Stationsweg. Ze vervolgen hun weg via de Stationsweg, de Binnenlandse Baan, het Binnenhof, de Dorpsstraat en de Voordijk richting de finish in het centrum van Rotterdam. Op de Binnenrotte, ter hoogte van de Laurenskerk.

Kijk voor de route en meer informatie over het programma in Barendrecht op www.doorkomstbarendrecht.nl Meer informatie over de Roparun: www.roparun.nl

Noot voor de redactie:
Voor het gebruik van de foto's is toestemming gevraagd aan de teams.

Meer berichten