Het BaerneKoor tijdens het Lenteconcert met rechts dirigent Hans Cok en links Hanneke Meijer (dwarsfluit) en Monique Kruijdenberg (klarinet). Foto CultuurLocaal.
Het BaerneKoor tijdens het Lenteconcert met rechts dirigent Hans Cok en links Hanneke Meijer (dwarsfluit) en Monique Kruijdenberg (klarinet). Foto CultuurLocaal. (Foto: )

Geslaagd Lenteconcert BaerneKoor

Barendrecht - Zo'n beetje tot de laatste stoel bezet was de BaerneZaal op dinsdagmorgen 21 mei. Dat was weer voor het jaarlijkse Lenteconcert van het BaerneKoor. Onder leiding van Hans Cok en met medewerking van drie solistes gedurende anderhalf uur lieten de koorleden horen waar ze het afgelopen halfjaar op hadden gestudeerd.

Het resultaat was een wel zeer gevarieerd, ambitieus, maar uitstekend uitgevoerd programma. Met namen en titels als Ein Deutsches Requiem (Brahms), Lux Aeterna (Rutter), Franz Lehar, evergreens van Robert Stolz, negro spirituals en topsongs uit musicals. De optredens van het koor – een 65+ gezelschap! - werden afgewisseld met solistische optredens van drie docenten van CultuurLocaal: de sopraan Mariët Kaasschieter, Monique Kruijdenberg op klarinet en Hanneke Meijer op dwarsfluit.

Een leuke bijkomstigheid van de openbare optredens van het BaerneKoor is, dat zich elke keer weer nieuwe leden aanmelden. Daardoor is de getalssterkte van het koor redelijk constant met ongeveer 50 leden. Toch zou het BaerneKoor het toejuichen als vooral ook mannen willen ontdekken dat zingen een gezonde bezigheid is voor lichaam en geest!

Voor inlichtingen en inschrijven kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.

Meer berichten