Het kasteel van Rhoon is een schitterend monument (Foto: Wikipedia)
Het kasteel van Rhoon is een schitterend monument (Foto: Wikipedia)

Het kasteel van Rhoon

Ingezonden

Diverse activiteiten

Ijsselmonde - Het kasteel is gelegen aan de Dorpsdijk in Rhoon, dat wist je waarschijnlijk al. Wat je misschien nog niet wist is dat het kasteel van Rhoon regelmatig verschillende evenementen organiseert. Enkele evenementen zijn gratis te bezoeken, voor andere evenementen kun je vooraf een ticket kopen.

In de maand juni zijn er ook een aantal evenementen die je beslist niet mag missen. In dit artikel hebben we een aantal van deze evenementen voor je op een rijtje gezet. Weet jij al welk evenement je gaat bezoeken?

De Dag van het Kasteel – 10 juni 2019
Binnenkort vinden er drie evenementen plaats in het kasteel waaronder de Dag van het Kasteel, dit evenement vindt plaats op Tweede Pinksterdag a.s.. Op deze dag openen eigenaren en beheerders van kastelen de poorten, zoals ieder jaar doet ook Kasteel van Rhoon hier aan mee. Op deze dag vinden er verschillende programma's en activiteiten plaats. Zo is er een vijfmans formatie, Autour de Jean, bestaande uit vier instrumentalisten en een zanger. Zij treden op in de Empire zaal en bij mooi weer in de tuin van het kasteel. De Prins Zes vertelt een sprookjesachtige familievoorstelling, er zijn drie voorstellingen om 11:30, 13:30 en 15:30 uur. Kinderen kunnen zich op deze dag laten schminken en er worden rondleidingen gegeven waarbij een gids vertelt over het vroegere leven in kastelen. Naast deze activiteiten zijn er tal van andere leuke en gezellige activiteiten op deze mooie Tweede Pinksterdag.

Muziek op Rhoon Festival – 29 juni 2019
Op zaterdag 29 juni vindt ook dit jaar het Muziek op Rhoon festival plaats. Het grote terrein achter het kasteel wordt getransformeerd tot een knus festivalterrein. Je kunt er luisteren naar onder andere jazz-, blues- en soulmuziek, kortom voor elk wat wils! Een aantal artiesten wie zullen optreden zijn: Kraak & Smaak, Ida Nielsen & The Funkbots en een ware surprise act! Deze blijft dus nog even geheim. Johan Derksen zal deze dag presenteren. De kaartverkoop gaat erg hard, mede door het succes van de vorige edities en de linke-up dit jaar. Kaarten zijn online verkrijgbaar via: www.muziekoprhoon.nl.

Amsterdam Wind Quintet – 30 juni 2019
Het Amsterdam Wind Quintet komt naar het Kasteel van Rhoon! Sinds 2011 spelen zij een educatieve kindervoorstelling Peter en de Wolf in samenwerking met verteller/zangeres Talitha van der Spek. In deze voorstelling worden dieren en mensen door een eigen instrument uitgebeeld. Zo wordt bijvoorbeeld de vogel gespeeld door de fluit en de kat door de klarinet. De voorstelling begint om 14:00 uur op het terrein van het Kasteel van Rhoon. De toegangsprijs bedraagt €7,50 en kaarten zijn o.a. online verkrijgbaar via de website van Het Kasteel van Rhoon.

www.muziekoprhoon.nl

Meer berichten