Foto:

Beginners Orkest Volwassenen

Ingezonden

Barendrecht - In november 2015 is Harmonievereniging Barendrecht gestart met een BeginnersOrkest Volwassenen (BOV). Dit is zo'n succes gebleken dat de vereniging sinds die tijd jaarlijks in september start met een nieuwe groep. Muzikale vooropleiding is niet noodzakelijk. Spelenderwijs wordt het notenschrift aangeleerd. Er wordt gewerkt met de daarvoor speciaal ontwikkelde lesmethode: Essential Elements

Om vast kennis te maken met dirigent en instrumenten zullen deze maand een aantal vrijdagavonden open staan om kennis te komen maken met de groepslessen en orkestrepetities van de huidige groep van 19.15 tot 20.15 uur. Dus heeft u in uw jeugd niet de kans gehad of bent u gestopt met een muziekinstrument bespelen en heeft u daar spijt van dan is dit uw kans.

Instrument

Heeft u uw instrument nog bewaard of heeft u er vast een aangeschaft breng die dan mee. Noodzakelijk is dat echter niet want als lid krijgt u een instrument van de vereniging in bruikleen.

Uitproberen

Op de kennismakingsbijeenkomst kunt u de instrumenten van de harmoniebezetting uitproberen en kijken wat het beste bij u past. B.v. klarinet, alt-, tenorsaxofoon, alle koperinstrumenten t.w. trompet, hoorn, trombone, bariton, euphonium, es- en bes tuba. Ook dwarsfluit en slagwerk komen in het orkest voor. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten. Vanaf de eerste les gaat u samenspelen met andere volwassenen.

1x per 2 weken is een groepsrepetitie (klarinet/saxofoon, koper, dwarsfluit en slagwerk) en de andere week een gezamenlijke repetitie.

Van 20.30 -21.30 uur bent u wekelijks welkom bij de vervolggroep, het AspirantenOrkest, als u uw muzikale kennis weer wat wilt oppoetsen. Naast eerder genoemde instrumenten zijn daar ook bespelers van piano, viool, cello en contrabas van harte welkom.

Informatieavonden

Informatieavonden BOV: vrijdag 14 en 28 juni en12 juli van 19.15 tot 20.15 uur in het Trefpunt, dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht. Ook 50+ers zijn van harte welkom.

Aanmelden

Opgeven: secretaris@harmoniebarendrecht.nl geef naam, tel. nummer en geboortedatum door en, als u dat al weet, uw voorkeursinstrument. Bellen over dit project kan ook met Maria Prooi 06-42412638 of kijk voor informatie over de vereniging op www.harmoniebarendrecht.nl

Meer berichten