Jeffrey Aarts: afgezwaaid na zeven seizoenen Barendrecht
Jeffrey Aarts: afgezwaaid na zeven seizoenen Barendrecht (Foto: John de Pater)

Jeffrey Aarts koestert zijn mooie herinneringen aan Barendrecht

Jan J. Timmer

Afscheid nemen met degradatie en een dikke 8-0 nederlaag als pijnlijk extraatje; dat gun je niemand.En zeker niet Jeffrey Aarts, zeven seizoenen lang een belangrijke schakel in het eerste elftal van BVV Barendrecht.

Barendrecht - "De gifbeker moet je tot de laatste druppel leegdrinken, zeggen ze wel eens", blikt Aarts (30) terug. "In het geval van Barendrecht was het méér dan dat. Het leek wel of er geen bodem zat in dat ding. Zo erg heb ik het nooit eerder meegemaakt. Met de slotwedstrijd tegen Jong Almere FC als absoluut dieptepunt. Na een minuut of tachtig vroegen we al aan de scheidsrechter of ie een einde wilde maken aan het duel. Het was vreselijk."
Voor aanvang van de competitie was al duidelijk dat Barendrecht wel eens een pittig jaar tegemoet kon zien. Een aantal sterkhouders vertrok waardoor de selectie in kwalitatief opzicht flink moest inleveren. 'we spraken af dat we met elkaar zouden knokken voor handhaving, maar na een paar wedstrijden zag je al dat dat nog een hele kluif zou worden. We misten simpelweg de kwaliteit en overtuiging om te overleven. De rest van het verhaal is bekend: de concurrentie onderin begon punten te pakken die wij op onze beurt inleverden. Daarmee zag je het al zo broze zelfvertrouwen verder afnemen. We gingen wedstrijden in in de hoop dat een tegendoelpunt zo lang mogelijk zou uitblijven. En als we dan een goal tegen kregen, zag je meteen de koppies hangen en wist je dat je weer bezig was aan een verloren middag. Een heel verschil met voorgaande seizoenen, waarin je zelf snel op zoek ging naar doelpunten Dan gaat het hard hoor. Maar dat alles neemt niet weg dat ik straks met een warm gevoel aan Barendrecht zal terugdenken. In de zeven jaar hier heb ik veel moois mogen beleven, met vorig seizoen als mooiste seizoen. We voetbalden met veel plezier en eindigden in de subtop van de tweede divisie. Het was het laatste jaar van Adrie Poldervaart als trainer van Barendrecht. Ik had een enorm goede klik met hem. Adrie was oprecht belangstellend en was er voor mij in de fase van mijn leven waarin mijn vader overleed. Die warmte die hij me gaf vergeet ik nooit meer. Ik ben ook Barendrecht dankbaar voor al het moois dat de vereniging mij gegeven heeft. Daar doet zo'n slecht en teleurstellend laatste seizoen niets aan af. Die positieve gedachten duwen de degradatieherinneringen straks weg. Zeker weten!"

 

Meer berichten