Foto:

Wethouder op bezoek projecten

Barendrecht - Donderdagmiddag is wethouder Peter Luijendijk op bezoek geweest bij de BSM-leerlingen uit 4havo van Calvijn Groene Hart en de buurtsportcoaches van KijkopWelzijn. De leerlingen waren namelijk onder begeleiding van de buurtsportcoaches druk bezig met de laatste voorbereidingen voor hun grote praktische opdracht van dit in Barendrecht nieuwe eindexamenvak, Bewegen Sport en Maatschappij (BSM).

Hiervoor organiseren de vierdeklassers zowel een sport- en spelmiddag voor senioren als een sportdag voor basisschoolleerlingen. Anderen aanzetten tot en begeleiden bij bewegingsactiviteiten vormt namelijk een belangrijk onderdeel van BSM, een zowel praktisch als theoretisch havo-eindexamenvak.

De leerlingen hebben met de wethouder gesproken over hun aanpak voor de activiteiten van volgende week en vertelden enthousiast hoe zij de begeleiding vanuit KijkopWelzijn en hun BSM-docent hebben ervaren. De maatschappelijke betrokkenheid van de school, buurtsportcoaches en leerlingen komt duidelijk naar voren bij dit gezamenlijke project in sportgemeente Barendrecht.
 

Meer berichten