Barendrechtse verenigingen op bezoek bij Louny

Louny - Van 12 tot en met 16 juni bezoekt weer een delegatie van de Barendrechtse Stedenband de partnerstad Louny in Tsjechië. Dit jaar is het thema : hobby's en vrije tijd. Leden van twee verenigingen gaan mee, van de atletiekvereniging en de schietsportvereniging. Zij gaan daar kennis maken met hun sport in Louny. Hoe wordt daar hun sport beoefend, en is er verdere uitwisseling mogelijk?

De groep Barendechtse Stedenbanders gaan diverse verenigingen bezoeken. Ze doen dit ook met het oog op 2020, wanneer de Stedenband 30 jaar bestaat. Het is dan de bedoeling om met veel meer verenigingen en vrijwilligers tot uitwisseling te komen.

Ook burgemeester van Belzen en wethouder Proos bezoeken Louny. Zij zullen deels met het programma meedoen, maar deels ook een eigen programma volgen. Zo zullen zij een bezoek brengen aan de Tsjechische vestiging van Bakker Barendrecht. Vanuit dat distributiepunt wordt de Albert Heijn in geheel Tsjechië voorzien van groenten en fruit.

Zondag 16 juni keert de groep weer terug. In oktober 2019 volgt het tegenbezoek aan Barendrecht. Organisaties en vrijwilligers die belangstelling hebben om deel te nemen in het najaar of in 2020 zijn van harte welkom en kunnen zich melden bij de Stedenband. Zie de website www.stedenbandbarendrecht.nl

Meer berichten