Foto:

Barendrechtse verenigingen op bezoek in Louny

Barendrecht - Afgelopen week zijn leden van twee Barendrechtse verenigingen op bezoek geweest in de Tsjechische partnergemeente Louny. Het betreft de schietsportvereniging de Vrijheid en de atletiekvereniging Energie. Zij hebben deelgenomen aan hun sport, kennis gemaakt met de sporters en gesproken over verdere uitwisseling van sporters.

De leden van deze verenigingen bezochten Louny samen met de Stichting Stedenband. Het thema dit jaar is namelijk: hobby's en vrije tijd. Onder meer is ook kennis gemaakt met de schaakclub in Louny. Daarnaast zijn er ook andere contacten gelegd. Zo zijn er gastlessen gegeven op de basisschool, is er kennis gemaakt met de politie en is het regionaal archief bezocht. Ook was er een boottocht over de Elbe.

Burgemeester van Belzen en wethouder Proos waren twee dagen aanwezig. Zij hebben kennis gemaakt met het nieuwe gemeentecollege. Het nieuwe college in Louny bevestigde nog eens het belang van uitwisseling van mensen en ideeën tussen beide plaatsen. Burgemeester en wethouder hebben verder een zeer informatief bezoek gebracht aan het distributiecentrum van het Barendrechts bedrijf Bakker Barendrecht in Tsjechië. Vanuit hier worden winkels in Tsjechië bevoorraad met groenten en fruit.

Als u als vereniging of vrijwilliger kennis wilt maken met uw partnerstad Louny, dan kan dat van 26-30 oktober 2019 in Barendrecht, als Louny op bezoek komt. Of in april of mei 2020, als Barendrecht weer op bezoek gaat naar Louny. Neem dan contact met ons op. Zie de website www.stedenbandbarendrecht.nl voor meer informatie.

Meer berichten