Jos Vis. (foto: Arco van der Lee)
Jos Vis. (foto: Arco van der Lee) (Foto: Arco van der Lee)

Het moet blijven!

Wat was de avondvierdaagse weer leuk zeg. Meer dan tweeduizend vrolijke gezichten gezien. Gezichten die gedurende drie avonden door Barendrecht hebben gelopen. Inderdaad drie avonden, want de organisatoren ( Stichting a4d Barendrecht en Inge de Bruijn Zwembad) hadden de verstandige beslissing genomen om dag twee te annuleren. Vanwege het dreigende noodweer was het onverantwoord de kinderen en begeleiders op pad te sturen. Dit evenement moet blijven.

Dat geldt ook voor de Doorkomst. Tweede Pinksterdag kwamen weer veel lopers en fietsers door Barendrecht. Ze werden door het College van B&W, o.l.v. burgemeester Van Belzen, begroet met een "high five". Het langs de route staande publiek beloonde alle Roparunners met applaus. Verder werden ze door Barendrecht geloodst met muziek van Barendrechtse artiesten en muzikanten. Mede dankzij vele vrijwilligers van onder andere de verkeersregelaars verliep alles vlekkeloos. Drie dagen lang is iedereen dankzij Roparunradio (met bijna alle medewerkers van Exxact Barendrecht) van minuut tot minuut tot bij de lopers geweest. Uiteraard hoef ik u niet uit te leggen dat bij het passeren van Hospice de Reiziger aan de Voordijk niet iedereen het droog wist te houden. Dat had inderdaad niets met de regen te maken.

Het langs de route staande publiek beloonde alle Roparunners met applaus

Velen weten wellicht niet dat voor zo'n mega radio uitzending en de Doorkomst vele maanden aan voorbereiding zijn vooraf gegaan. Wat wellicht iedereen vergeet is dat na afloop ook alles weer moet worden opgeruimd. Dat wordt gedaan op het moment dat het publiek de festiviteiten heeft verlaten. Deze onzichtbare mensen verrichten ongelooflijk veel ondankbaar werk. Daarvoor is een bedankje en aandacht meer dan op zijn plaats.

Barendrecht is tot veel in staat bleek dus maar weer gedurende de beschreven dagen. Waar Barendrecht niet toe in staat lijkt te zijn is het houden van het Sportgala. Volgens de voorgenomen bezuinigingsvoorstellen van het College van B&W is daar geen budget meer voor. De kosten voor zo'n sportverkiezing bedragen het gigantische bedrag van 8.500,00 euro! Bovendien is het bijbehorende argument dat er te weinig animo is bij de sportverenigingen in Barendrecht om kandidaten op te geven voor de verschillende titels. Ik kan en wil dit niet geloven. Via deze column wil ik een oproep doen aan het College en de Raad om deze onzinnige bezuiniging te schrappen. De bestuurders van de verenigingen wil ik vragen om heftig te protesteren tegen dit voornemen. Kom met goede argumenten en ideeën. Het kan en mag toch niet zo zijn dat in een sportgemeente, wat Barendrecht pretendeert te zijn, geen sportgala meer is. Dat het misschien anders moet, lijkt me een logische gedachte. Maar afschaffen?! Nee ondenkbaar, het moet blijven!

Oproep aan het College en de Raad

Meer berichten