BSM-leerlingen Calvijn organiseren sportochtenden voor jong en oud

Barendrecht -  Vorige week hebben leerlingen uit 4 havo van Calvijn Groene Hart voor het examenvak Bewegen Sport en Maatschappij (BSM) zowel een sportdag voor kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool De Hoeksteen als een sport- en spelochtend voor senioren georganiseerd. De buurtsportcoaches van KijkopWelzijn hebben de havisten hierbij begeleid en hen geleerd hoe je zoiets het beste kunt aanpakken.

De vierdeklassers zijn gestart met een brainstorm en taakverdeling. Vervolgens werkten zij in groepjes alles uit. De Calvijnleerlingen bleken werkelijk aan alles te hebben gedacht, niet alleen aan de invulling van de dag qua bewegingsactiviteiten, maar bijvoorbeeld ook aan fruit voor de basisschoolkinderen. Zo kregen de BSM-leerlingen het voor elkaar dat Jumbo dit sponsorde.

Het was de bedoeling de sportdag voor een groot deel buiten plaats te laten vinden, maar de aanhoudende regen gooide helaas roet in het eten. Dat hinderde niet want samen met de buurtsportcoaches bedachten de jongeren in rap tempo een uitstekend alternatief programma, waarvoor ook de basischoolleerkrachten hen complimenteerden.

De dag erna stond een sport- en spelochtend voor senioren op het programma. Deze vond plaats in Laurens Borgstede. Daar verzorgden de Calvijnleerlingen eveneens een complete ochtend, waarbij ze bijvoorbeeld ook een kopje koffie schonken.

Het doel van BSM om anderen te laten bewegen, slaagde deze dag evenzeer, want de ouderen namen enthousiast deel aan ochtendgymnastiek op muziek, tafeltennis, sjoelen en allerlei andere sport- en spelactiviteiten. De senioren gaven aan dat de leerlingen bovendien erg beleefd en gezellig waren en ze ook heel leuke gesprekken met hen konden voeren.

Kortom, alle betrokkenen kijken terug op een zeer geslaagd project dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Meer berichten